Készítse el ön a nemzet múzeumának arculatát!

2021. október 29. 17:26
Nyílt pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Múzeum intézményrendszerének arculati megújítására. A legjobb pályamunkák 500 ezer forint díjazásban részesülnek.

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) pályázatot írt ki, hogy megújítsa az MNM és a hozzá kapcsolódó intézmények arculatát. A pályázat során olyan könnyen azonosítható és letisztult arculat megalkotása a cél, amely 

a vizuális trendeken felülemelkedve, hosszú távon és több felületen is alkalmazható,

így az egész múzeumrendszert fémjelezni tudja. A pályázatra egyéni alkotók és alkotóközösségek, gazdasági társaságok, a művészeti felsőoktatásban tanulók és oktatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését is várják.

A legjobbnak ítélt első három pályamunka bruttó 500.000 forint díjazásban részesül, a pályázat leadásának határideje 2021. november 20. 12 óra. 

A pályázóknak három fordulóban kell bizonyítaniuk, hogy az általuk benyújtott pályamű a legjobb. Az első fordulóban magyar/angol, színes/fekete-fehér és álló/fekvő logókat vár a múzeum, valamint az arculati koncepció leírását. A második fordulóban a logó ügyviteli anyagokon való alkalmazhatóságát bemutató példákra kíváncsi a pályáztató, míg a harmadik, utolsó fordulóban a megalkotott arculat alkalmazásának szabályait ismertető arculati kézikönyv összeállítása a feladat.

Az MNM elvárása a pályázók felé, hogy olyan logót tervezzenek,

amely ernyőmárkaként működik,

a vidéki és külföldi tagintézmények esetében is jól azonosítható az anyaintézményhez való tartozásuk. A kiíró kifejezetten kéri a pályázókat, hogy munkáikban kerüljék a régies megoldásokat, és a logó korszerű legyen úgy, hogy közben közvetíti a múzeumcsoport lényegét képező történelmet és hagyományokat. A logónak abból a szempontból is rugalmasnak kell lennie, hogy a gyerekek felé nyitottsága érezhető legyen, egyszerre lehessen használni „a gyerekek számára rendezett múzeumi pizsamapartin és a tudományos konferenciákon.”

A pályázati kiírásról pontos és további részleteket itt érhet el.

Nyitókép: Magyar Nemzeti Múzeum weboldala

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés