Szijjártó: Hatvanöt évvel ezelőtt cserbenhagyták a magyarokat

2021. október 23. 12:16
Senki nem jött segíteni, írta a külügyminiszter.

Hatvanöt évvel ezelőtt „hiába harsogta a sajtószabadság ikonja, a Szabad Európa Rádió a magyar médiatörténet talán legsúlyosabb fake newsát, hogy mindjárt itt a segítség, ma már tudjuk a fájdalmas igazságot: senki nem jött segíteni, cserben hagytak minket” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon. Szijjártó Péter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékező bejegyzésében hangsúlyozta, a magyarok hősként szálltak szembe a kommunista diktatúra elképesztő túlerejével, a küzdelem tétje pedig a szabadság volt.    

„Szégyen a cserbenhagyókon”

„Mi, magyarok akkor is a szabad világhoz akartunk tartozni”, amely ugyanakkor „cserben hagyott minket”, így elvesztettük a szabadságharcot, s vele együtt elvesztettük a következő több mint három évtized szabadságát – fejtette ki. Kiemelte,

„elvesztettünk tíz- és százezreket:

azokat, akik hősi halált haltak, azokat, akiket örök életükre megnyomorítottak, azokat, akik menekülni kényszerültek és azokat is, akik nem térhettek haza”.    

„Sok olyan nemzeti hős is erre a sorsra jutott, aki sportolóként szerzett dicsőséget és örömet a nemzetnek a nehéz és szomorú években” – emlékeztetett Szijjártó Péter. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok húztak szerelést távoli tájakon, folytatta, de akárhol versenyeztek is, büszkék maradtak magyarságukra. „Góljaik, győzelmeik pillanatnyi felüdülést és reményt adtak az itthoniaknak. Már amennyiben persze tudomást szerezhettek róla” – írta a miniszter, aki bejegyzését úgy zárta, „Tisztelet a hősöknek, szégyen a cserbenhagyókon, éljen a szabad Magyarország!”.

(MTI)

Kép forrása: Nemzeti Sport

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dulles, Moszkvának Lengyelországról, Magyarországról
1956 őszén: „Mi nem tekintjük ezeket a nemzeteket potenciális katonai szövetségeseinknek.” Ezzel a nyilatkozattal Dulles külügyminiszter az USA részéről szabad kezet adott Moszkvának az 56-os forradalom és szabadságharc leverésére."
Miért hagyták cserben Magyarországot a nyugati "demokráciák"?
Ugyanazért, amiért megcsonkították, túl sok zsidó ember lett magyar, azaz asszimilálódott európai magyarként, ami halálos veszély cionra...
A Zionnazi mélymocsár már javában működött, JFK meggyilkolásától csak 7 évre vagyunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés