Márki-Zay a Newsweeknek: „Élet-halál kérdése” a 2022-es választás

2021. október 23. 13:12
Az amerikai lap kikérdezte terveiről az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, aki szerint önkényuralmi rendszer van hazánkban.

Csak neki van esélye eltávolítani a hatalomból Európa „legveszélyesebb politikusát” – mondta Márki-Zay Péter a Newsweeknek a HVG beszámolója alapján. Hozzátették: a CNN után itt is bemutatkozott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és szerinte a győzelme az egyetlen esély arra, hogy a demokrácia életben maradjon Magyarországon. Márki-Zay Péter szerint a választások nem tisztességesek és nem szabadok, a helyzet ugyanis egyre rosszabb lett Magyarországon az elmúlt 11 évben. „Tényleg élet-halál kérdése” – mondta a jövő évi választásokról.

„Nem tapad rá korrupció”

A Newsweek szelektíven bemutatja Márki-Zay politikai karrierjének eddigi állomásait, írják, a hódmezővásárhelyi polgármesteri győzelmét, valamint az előválasztáson elért eredményét. Megjegyzik azt is, hogy Márki-Zay párt nélküli vezető, egy outsider, akinek így is sikerült a hatpárti ellenzéki összefogás élére kerülnie – részben azért is, mert kívülállóként „nem tapadt rá a korrupció és más botrányok” bélyege. Márki-Zay a lapnak beszélt arról is, reméli, hogy a jövő évi választásokig begyógyulnak az ellenzéki előválasztási küzdelemből adódó sebek, írja a HVG, mert csak egy erős szövetséggel van esélyük Orbán ellen.

Támogatja az LMBT-közösséget

A Newsweek kommentárja megjegyzi, hogy Márki-Zay „hagyományos konzervatívként” és

katolikusként támogatója az „Orbán által támadott” LMBT-közösségnek,

írják, és elkötelezett abban is, hogy „helyre hozza” az ország kapcsolatait az Európai Unióval. Ugyanakkor arra nem térnek ki, hogy a politikus Gyurcsány Ferenccel fogott össze. Az ellenzéki kormányfőjelölt Orbán Viktor „klímaszkepticizmusát nagyon ostoba populizmusnak” nevezte, és környezeti kérdésekben fenntartható megoldásokat sürget. Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy elkötelezett az észak-atlanti szövetség és Nyugat-Európa mellett, megjegyezve, hogy több évig élt az Egyesült Államokban, illetve Kanadában. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor közeli kapcsolatai Oroszországgal és Kínával felülvizsgálatra szorulnak.

„Nem tudom felidézni, mikor tartottam Orbán politikáját legitimnek vagy fairnek” – mondta Márki-Zay, amikor a 2022-es választásokkal kapcsolatos várakozásairól kérdezték. Szerinte a következő hónapok sokat elárulnak majd, a legtöbb választási csalást valójában a választások előtt követik el. Márki-Zay szerint Orbán „maffia-államának” része „a szájkosárral ellátott sajtó, az ellenfelek megfélemlítése, a félelemre épító kampányok”. Hozzátette ugyanakkor, hogy vannak módszerek, amelyekkel küzdeni lehet az ellen, hogy a választások tisztességtelenek és nem szabadok.

Hiszek abban, hogy minden önkényuralmi rezsim véget ér egyszer.

Ez a rendszer nem tarthat örökké. Magyarország nemcsak mind korruptabb lesz, hanem egyre szegényebb is. A magyarok, előbb vagy utóbb észbe kapnak” – mondta. – A mi feladatunk, hogy felébresszük őket, mielőtt még túl késő lenne.” 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki-Z.: Kun Béla, Szálasi Ferenc, Gyurcsány Ferenc egy személyben.
Kun 133 nap alatt, Szálasi hasonlóképp okt-március százegynéhány napján, gyurcsánynak már több időre volt szükség, hogy padlóra küldje a magyar népet, a magyar nemzetet, államot.
Márki-Z. ia kb. a 130 napos kategória.
Ennyi idő alatt Magyarország TELJES ÉRDEKELTSÉGI RENDSZERÉT, SZUVERENITÁSÁT át lehet játszani az Idiotzionnazi mélymocsár kezébe, akiknek látható arca: a terrorista G. Soros és a terrorcivil NGO-i.

Márki-Z. is kb. a 130 napos kategória.

Fletó és a globalisták új Messiása.

Már eladta a lelkét "az ördögnek".

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere szerint Márki-Zay Péter az elmúlt héten „a totális megbízhatatlanságát bizonyította”. Barabás úgy véli, Márki-Zay Péter született marketinges.

Az 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekével Kanadába költözött.
Néhány hónapig házról házra járó értékesítő volt egy telefonszolgáltatónál, majd marketingesként a CARQUEST Products, Inc. autóalkatrész-kereskedő cég kanadai részlegénél kapott állást.

Mint házról házra járó értékesítő megtanulta a meredek dumát, amikor akármit mondhat következmények nélkül.
Úgy gondolja hogy bármilyen hazugságot állíthat,
mert áldozatai többsége nincs abban a helyzetben, hogy kapásból megcáfolja a hazugságot, vagy
nem fárasztja magát a valóság kiderítésével.

Most a Newsweek az Egyesült Államokban terjeszti hatalmas felületen Márki-Zay arcátlan és teljesen alaptalan hazugságait, például miszerint Magyarországon önkényuralmi rendszer van,
és szerinte (az Egyesült Ellenzék) győzelme az egyetlen esély arra, hogy a demokrácia életben maradjon Magyarországon
és szerinte a választások nem tisztességesek és nem szabadok, a helyzet ugyanis egyre rosszabb lett Magyarországon az elmúlt 11 évben.
Márki-Zayt nem kötik a logika szabályai, meg a valóság tényei sem zavarják mondókáját, az sem zavarja állításait, hogy 2018-ban ő is választások révén került Hódmezővásárhelyen polgármesteri pozícióba!

A gátlástalan hazudozó szennyes hazugságai a Newsweeken keresztül az Egyesült Államokban átmossák a nézőik agyát.
A Newsweek kommentárja megjegyzi, hogy Márki-Zay „hagyományos konzervatívként” és katolikus...
A Tízparancsolat Katolikus fordításában a nyolcadik parancsolat így hangzik:
"Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!"
Márki-Zay aki "katolikus" jelmezben mászkál, rendszeresen megsérti a Tízparancsolatot.
Neki enni csak "Kell", de hazudni "Muszáj":
Most szívesen leköpném ezt az ótvaros pofájú szarembert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés