Elindul a Momentum elnöki posztjáért Orosz Anna

2021. október 23. 11:42
A párt tisztújítása azt követően vált esedékessé, hogy Fekete-Győr András beadta a lemondását.

Ahogy arról már írtunk, öt év után új elnöke lesz a Momentumnak. Most kiderült, hogy elindul a Momentum Mozgalom elnöki tisztségéért Orosz Anna – jelentette be a politikus a Facebookon, arra hivatkozva, hogy sokan biztatták a feladat elvállalására – közölte az Index. Orosz Anna a motivációját is megosztotta a nyilvánossággal, írják. A jelenleg Újbuda alpolgármestereként és a budapesti 2. országgyűlési egyéni választókerület ellenzéki képviselőjelöltjeként tevékenykedő politikus egyebek között újbudai sikerei nyomán buzdult fel, és nagyon büszke a helyi Momentum ellenzéki előválasztáson elért eredményére.

Cél a „virágzó demokrácia”

„Ahogyan eddig, úgy ezen túl is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy áprilisban legyőzzem a Fidesz helyi jelöltjét és a parlamentben egy új, tisztességes, emberséges és fenntartható szemléletet képviseljek. Ezzel a felhatalmazással bátran vághatunk neki 2022-nek is” – írta. Felidézte, hogy a Momentum számára az a közösség, amely megmutatta, hogy érdemes a politikával aktívan foglalkozni, és dolgozni azért, hogy Magyarország „egy virágzó demokráciává váljon”.

„A momentumos közösség miatt hiszem még mindig, hogy együttműködéssel és kemény munkával szembe lehet szállni és le lehet győzni a Fidesz hosszú idő óta bebetonozottnak hitt, öncélú, a haverok uralmára és urizálására, lopásra épülő rendszerét. Pont

olyan munkával fogunk kormányt és rendszert váltani, ahogyan 2017-ben összegyűjtöttünk 266 ezer aláírást a Nolimpia-kampányban,

vagy ahogyan 36 óra leforgása alatt tettük újra működőképessé Magyarország első, országos előválasztását, vagy ahogy 5 év leforgása alatt, a Fekete-Győr András  vezette Momentum Magyarország meghatározó politikai erejévé vált” – fogalmazott. Orosz Anna ezt követően azt közölte, mindent meg kell tenni azért, hogy a Fidesz jelöltjeit jövő áprilisban a lehető legnagyobb többséggel legyőzzék. Ehhez minden segítséget megadnak a 106 összellenzéki jelöltnek és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt számára, írta.

„Bárhogy is alakuljon a tisztújítás, az a célom, hogy az országgyűlésben kérlelhetetlenül, akár a jelenleginél erősebb tisztségben képviseljem az újbudaiak hangját, szemernyit nem változott” – tette hozzá. A lap emlékeztetett: a Momentum tisztújítása azt követően vált esedékessé, hogy Fekete-Győr András volt elnök vártnál jóval gyengébb előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, amit elbukott, így beadta a lemondását.

Az ezt követően ügyvezető elnökként tevékenykedő Orosz Annával kapcsolatban felmerült, hogy intenzíven kampányolni kezdett Fekete-Győr András leváltása érdekében, ezt az értesülést azonban a Momentum cáfolta.

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kis Dobrev klón Anna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés