„Mély tisztelettel tekintek Orbánra” – Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a Mandinernek

2021. október 14. 10:07
„Nyugat-Európa eladta a lelkét és a szuverenitását Brüsszelnek” – mondja Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes, híres lelkiségi író, aki kiáll a magyar kormány migráns- és családpolitikája mellett.

„Nem pusztán pozitív véleményem van az Orbán-kormány család- és migráns-politikájáról, hanem mély tisztelettel tekintek Orbán Viktor személyére, mint azon kevés, kiváló mai államférfi egyikére, aki képes ellenállni a trendeknek” – nyilatkozta Henri Boulad, közismert, Egyiptomban élő jezsuita szerzetes, akit a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs kapcsán kerestünk meg.

Boulad hozzátette: „Orbán migránspolitikája teljesen koherens azzal a kötelességével, hogy megvédje a magyar identitást, amit a Brüsszel és az EU által bátorított tömeges bevándorlás veszélyeztet”.

Henri Boulad 2017 tavaszán magyar állampolgár lett, a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában a miniszterelnök, Orbán Viktor adta át számára az ezt igazoló dokumentumot, a Globalizáció és kereszténység konferencia kezdetén. Boulad atya, akinek a legtöbb művét már lefordították magyarra, azzal indokolta döntését, hogy Magyarország másfajta globalizációt készíthet elő, mint ami jelenleg tapasztalható – írta akkor a Magyar Kurír.  

A melkita rítusú bizánci katolikus Henri Boulad édesapja révén szír, édesanyja révén olasz származású, apai nagyapja a keresztényüldözés áldozataként menekült Damaszkuszból az egyiptomi Alexandriába. A libanoni állampolgársággal is rendelkező szerzetes anyanyelve a francia.

Boulad atya Mandinernek nyilatkozva úgy folytatja: „A család védelme az inkoherens liberális trendekkel szemben – LMBTQ-, gender- és más ügyek – alapvető fontosságú, mivel minden egészséges társadalom egyetlen ép és  biztonságos alapja a család.”

A jezsuita szerint

Nyugat-Európa eladta a lelkét és a szuverenitását Brüsszelnek, és bábbá vált Brüsszel kezében.

„Orbánnak viszont van bátorsága elutasítani az ilyen katasztrofális hozzáállást. A Visegrád-csoporttal és más, hasonló országokkal együtt elutasítja Brüsszel imperializmusát és a katasztrofális globalista politika diktátumait, ami mindeme mögött van.” 

Az atya szerint Nyugat-Európa irányvonala veszélyes, mivel a saját népeinek elárulásán alapszik és öngyilkosságot jelent, ezzel semmivé téve ezer év hősies harcait, amivel az örökségét és identitását védte – tette hozzá.

Boulad megjegyzi: nagy elismerés illeti a Hungary Helps programot, „ami megpróbálja támogatni az üldözött keresztényeket a saját hazájukban. Nagyon nagy szükségünk van olyan baráti országokra, mint Magyarország, akik a mi oldalunkon állnak ebben a harcban.”

Henri Bouladdal a Mandiner előzőleg 2014-ben készített interjút, amikor arról beszélt, hogy

Európa nem veheti magára a világ minden baját.

Mint kifejtette: „Európa nem engedheti be ajtaján a világ összes nyomorúságát. Ha megteszi, össze fog omlani. Sőt, Európa épp összeomlóban van. Európa nem tud befogadni több embert, még humanitárius indokok alapján sem. Akik Európába érkeznek, elutasítják, hogy integrálódjanak. Szerintem, akik nem hajlandóak integrálódni és meg akarják változtatni Európát, azokat haza kell küldeni.”

Mint Boulad 2014-ben mondta portálunknak: „Európa elvesztette spirituális és keresztény gyökereit. A judeo-keresztény örökség része az európai identitásnak. Amikor hivatalosan elutasította az EU, hogy ezt megemlítsék az »európai alkotmányban«, az ennek a gyökérnek az elvágását jelentette, minden realitás és igazság ellenére. Európa három pillére épül: a görög-rómaira, a judeo-keresztényre és a modernitásra. Ez a három örökség formálta Európát. Ha elfelejti a judeo-keresztény örökségét, elveszíti a lelkét.”

Henri Boulad SJ 1931-ben született Alexandriában. Édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvű katolikus. Boulad 1950-ben lépett be a jezsuita rendbe, Bejrútban szentelték pappá 1963-ban. Franciaországban tanult filozófiát, Libanonban teológiát, a az Amerikai Egyesült Államokban pedig pszichológiát és pedagógiát. Három doktorátust szerzett. Visszatérve Egyiptomba az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, valamint lelkigyakorlatok vezetője lett. Felkarolta a leprásokat, ezen akciójába bevonta a fiatalokat is. Kalkuttai Teréz anyával egyetértésben szervezkedett a szegényekért Egyiptomban, majd Szudánban. „Teljesen önfeláldozásnak szentelt életéért” megkapta a francia érdemrend tiszti keresztjét. 1985-től a kairói Caritas vezetője, alelnöke a szervezet római központjának. Gyakran tart előadó-körutakat Európában. 2007-ben magánlevélben szorgalmazta az egyház reformját XVI. Benedek pápánál, de miután a levél kiszivárgott, bocsánatot kért az egyházfőtől. Henri Boulad ismert lelkiségi író, számos könyvét fordították le magyarra.         

Fotó: Wikipédia.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Európa nem veheti magára a világ minden baját.
Európa nem engedheti be ajtaján a világ összes nyomorúságát.
Ha megteszi, össze fog omlani. "
Az nem megy, ha Afrikától Ázsiáig százmilliók üzekednek, szórják a magokat szanaszéjjel, amikből esélytelen, szerencsétlenül nyomorúságos életek keletkeznek, akik felneveléséhez, emberré növekedésükhöz azután SEMMI KÖZÜK, etesse más, az adófizető világ... Ez NEM GYERMEKVÁLLALÁS, ez fialás, de az állat EMBERIBB módon gondoskodik a kicsinyeiről, mint ezek a "szüleik" által szintén korcsnak potyogtatott szerencsétlenek...
EZEK NEM GYERMEKEK, ezek az Isteni Teremtés megcsúfolásai a magot hintő emberállatok részéről.
Aki látott már sok magos, mezei növényt, az tudja, miről beszélek.
Ezek a növények semmire sem jók, csak arra, hogy kizsigereljék és végül megöljék a termőtalajt.
Ugyanez van az embernél, amikor a parlagembert preferálja a globális profitipar, akkor az ember nagy része valóban ÉRTÉKTELEN RÁKSZERŰ parlagemberré válik, több száz mag szétszórásával, pont, mint a parlagfű.
A globális profitipar képviselői, irányítói tele vannak elfajzott spekulánsokkal,
AKIK KÖZÖTT FELTŰNŐEN SOK A ZSIDÓ.

Megdöbbentő!
Vallásos, nagytudású, intelligens ember a szavai szerint.

És kedveli lölő gazdáját.

Le vagyok sújtva

A kiváló teológus-lekiségi író politikailag is világosan lát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés