Rossi: Bizonyított a válogatott

2021. október 13. 7:04
A magyar válogatott szenzációs döntetlent ért el Londonban az angolok ellen.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen. „A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is” – nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember. Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a „hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora „idióták”.    

Bátrabb játék

„Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem” – mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat.

Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.    

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak. Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan „odatette magát” a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött. Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek: „Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet.

Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta”.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a max-max, ami a csapatban van, és ezért nagy grat.
Tényként leszögezhető: ha a válogatott szakmai, erőnléti, mentális állapotban megfelelő pozícióba kerül, képes eredményes játékra.
Ez kellene jellemezze a teljes magyar mezőnyt, NB III-ig, sőt, még a megyei I-et is.
Ettől fényévekre vagyunk, akkora adósságokkal, hiányosságokkal a magyar szurkolók felé, amit elképzelni is nehéz.
Az alkalmatlan, inkompetens vezetés MLSZ-től kezdve a teljes szakmai, marketing fekete lyukak sokaságáig, amely a magyar futballt, a 60-as évektől kezdve jellemzi, meghatározza.
Tisztelet a keveseknek, a kivételeknek.
A 60-as évek elején, sőt, még 57 körül mondta Kádás iránymutatásul a pártplénumon, amely az általános helyzettel foglalkozott:
"Abba sem halunk bele, ha a magyarok nem nyerik meg a világbajnokságot."
Ez volt a jeladás, szabad a pálya a fociban a tehetségtelen, aljas, erkölcstelen semmirekellők előtt... És azóta is ez a maghatározó. LÁsd_ M4 - nevek nélkül - a "szakértők" semmitmondó mekegéseit szakértés helyett.
Náluk egyszer nem hangzott még el pl., a nemzetközi szinthez mérve:
lassú,
elképesztő,
képzetlenség,
primitív játékfelfogás,
sunyiság,
vagy hasonlók.
Az ifjúsági, gyereklabdarógókat napi rutinnal teszik tönkre "szakképzett" edzők, akik megölik az egyéniséget, már 12-14-16 éves korban, mielőtt az kibontakozhatna.

Válaszok:
nick89 | 2021. október 13. 9:57

Az mlsz-nek sokkal-sokkal következetesen keményebbnek kellene lennie.
De ebben a szövevényben mindenki valakinek a haverja.

"Abba sem halunk bele, ha a magyarok nem nyerik meg a világbajnokságot."
Ez volt a jeladás, szabad a pálya a fociban a tehetségtelen, aljas, erkölcstelen semmirekellők előtt... És azóta is ez a maghatározó. LÁsd_ M4 - nevek nélkül - a "szakértők" semmitmondó mekegéseit szakértés helyett.
Náluk egyszer nem hangzott még el pl., a nemzetközi szinthez mérve:
lassú,
elképesztő,
képzetlenség,
primitív játékfelfogás,
sunyiság,
vagy hasonlók.
Az ifjúsági, gyereklabdarógókat napi rutinnal teszik tönkre "szakképzett" edzők, akik megölik az egyéniséget, már 12-14-16 éves korban, mielőtt az kibontakozhatna."

Igen.

Tényleg bizonyított, gratula. Részemről szabad folytatni a megkezdett munkát, ezt az EB-t nem andorrai szintű leégés követte, csak egy bukás, ami benne van a fociban. Azért szeretnék még életemben VB-n látni magyar csapatot...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés