Dobrev Klára érzi az ország gondjait

2021. október 13. 10:15

Niedermüller Péter
Facebook
Tisztában van az egész országot jellemző lakhatási válsággal.

„Az Orbán kormány utóbbi éveinek legnagyobb vesztesei az ellenzéki önkormányzatok, és az ott élő emberek. Éppen ezért minden településvezető fokozott figyelemmel kíséri, hogy az előválasztás során mit mondanak a jelöltek, illetve abból, amit a jelöltek mondanak, mi következik, mi következhet az adott önkormányzat számára. Erzsébetvárosi polgármesterként nemcsak azért köteleztem el magam Dobrev Klára mellett, mert mindketten ugyanannak a pártnak vagyunk a tagjai, hanem azért is, mert minden szava, minden megnyilatkozása azt bizonyítja, hogy érzi, érti ennek az országnak a gondjait, s ennek megfelelően érzi az önkormányzatok gondjait is.

Érti, hogy az Orbán-kormány egyik legnagyobb bűne, hogy az elmúlt egy évtized alatt nem volt képes olyan lakáspolitikát kialakítani, amelyik a nehéz sorsú családok számára is megfelelő lakhatási körülményeket biztosít. Erzsébetvárosban az előző, fideszes vezetés közel 500 lakhatatlan lakást hagyott hátra, miközben sok gyerekes családok laknak egészen elfogadhatatlan körülmények között. Tudom, hogy Dobrev Klára tisztában van az egész országot, így Erzsébetvárost is jellemző lakhatási válsággal, és éppen ezért kötelezte el magát a szociális bérlakásépítés-program mellett, ami épp a legrászorultabbak lakhatási gondjain enyhítene.

Dobrev Klára azt is pontosan tudja, beszéltünk is erről, hogy az Orbán-kormány bűnös módon elhanyagolta a Péterfy utcai kórház felújításának az ügyét, pedig ez a kórház nemcsak Budapest legrégebbi hagyományokkal rendelkező kórháza, hanem ma is százezreket lát el. Miközben az épület egyre rosszabb állapotban van, hiányoznak műszerek, orvosok, ápolók. Dobrev Klárának a Péterfy utcai kórház az egyik szívügye, s ezért biztosan számíthatunk arra, hogy ő gondoskodni fog az erzsébetvárosiak minőségi egészségügyi ellátásáról.

S végül arról se feledkezzünk meg, hogy Erzsébetvárosban különös jelentősége van a klímavédelemnek, hiszen a szűk utcákon óriási forgalom zajlik nap mint nap, szennyezve ezzel a levegőt. Dobrev Klára, mint az Európai Parlament alelnöke pontosan tudja, hogy a klímavédelem nemcsak a nagy, globális akciókból, hanem kisebb, helyi projektekből épül fel. Éppen ezért támogatja a nagyvárosi körzetekben kiemelten a parkosítást, a zöld területek és felületek növelését, a fenntartható életmódot, a a korszerű, európai közlekedéspolitikát. Minderre Erzsébetvárosnak égető szüksége van. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy az erzsébetvárosi polgárok Dobrev Klárát támogatják szavazatukkal, hiszen ezzel egyben a kerület európai jövőjét is támogatják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, legutóbb is majd megszakadt a szíve, amikor egy nyugdíjas nem tudott a kumkat és a licsi közül választani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés