A 2006-os rendőrterrorra utal Orbán Viktor október 23-i beszédének új helyszíne

2021. október 12. 21:54
Szimbolikus üzenetértékkel bír, hogy az ünnepséget az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál rendezik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor nem a már megszokott helyszínek egyikén mondja el október 23-i beszédét. Az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál található új helyszín a Magyar Nemzet értesülései szerint szimbolikus üzenettel bír.

Tizenöt éve, 2006 őszén ugyanis itt kezdte el a rendőrség rátolni a Gyurcsány-kormány lemondásáért tüntetőket a Fidesz, Astoriánál tartott békés nagygyűléséről távozókra. Ezt követően ártatlan embereket megnyomorító rendőri túlkapásokkal teli  véres tömegoszlatás kezdődött. 

Az azonosítójelet nem viselő rendőrök terrorjának rengeteg békés járókelő esett áldozatul, szenvedett súlyos maradandó sérüléseket.

Megsérült egy politikus, Révész Máriusz is. A Fidesz országgyűlési képviselőjének fejsérülései voltak, a lapockája tört. Révész a képviselői igazolványával ment be a rendőrök közé, ott néhány percig beszéltek vele, aztán leütötték és még a földön is agyba-főbe verték. 

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a Békemenet. Közölte azt is, hogy szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Sok résztvevőre számítanak – mondta Kovács Zoltán –, ezért azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről. A programokról később részletes tájékoztatást adnak. 

(Magyar Nemzet)

Borítókép:

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés