Dobrev Klára szerint Márki-Zay Péter Trump-féle élet-halál harccá változtatja az előválasztást

2021. október 12. 11:58
A DK miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy Márki-Zay viselkedése a legnagyobb veszély az ellenzéki összefogásra, amit szerinte decemberig se tudna egyben tartani.

Dobrev Klára kedden sajtótájékoztatón reagált a közte és Márki-Zay Péter között kialakult konfliktusra. Dobrev szerint az első fordulóban nagyon tisztességes versenyt láthattunk, és „bár volt odamondogatás, nem lépték át a határokat”.

A DK miniszterelnök-jelöltje most úgy látja, hogy Márki-Zay Péter alig pár nap alatt Trump típusú élet-halál harccá változtatta a második fordulót.

„A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb. ez gyűlölködés és lejáratókampány” – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev szerint azért is kell reagálnia Márki-Zay Péter kommunikációjára, mert „ha nem állítják meg időben a populizmust, annak végzetes következményei lehetnek, valamint ez a kampány nemcsak őt akarja lejáratni, hanem szétveri azt az ellenzéki összefogást, ami a jövő évi győzelem garanciája lehet”.

Meglátása szerint „aki fideszesnek nevezi a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, és pártellenes hangulatot szít, mikor a szövetséges ellenzéki pártok 2,5 millió szavazója nélkül nincs esélye a kormányváltásnak, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni”.

Legyen világos, ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást

– szögezte le.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint nemcsak pártelnököknek, hanem a szavazóknak is fel kell sorakozni a győztes mögé, ezt pedig a „Fidesz stílusú lejáratókampány” ellehetetleníti. „Az egy hete még lelkes arcokat csalódottnak látom, mert félnek attól, hogy az egyszer már maguk mögött hagyott stílus visszatért” – nyomatékosított.

Dobrev elmondása szerint érteni véli a „tesztoszteron és hiúság fűtötte politikát, de ha ez gyengíti az összefogást, nem magánügy”.

Emellett kijelentette: mindenáron, mindenkivel szemben megvédi az ellenzéki összefogást. 

Márki-Zay Péter: Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányt

Márki-zay Péter  Facebook-posztban szólította fel riválisát, hogy az „összefogás sikere érdekében Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat. Végtelenül méltatlannak tartom azt a hazug gyűlöletkampányt, amelyet most folytat ellenem a sajtó és a közösségi média felületein.”

A hazaáruló kifejezés el sem hagyta a számat, és azok, akikről nyilatkoztam az ATV-nek, nem a DK szavazói voltak, hanem a Párbeszéd párt Karácsony Gergelyt eláruló politikusai”

– mondta.

„A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy a tegnapi napon egy újabb komoly közvéleménykutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök” –  állítja Hódmezővásárhely polgármestere. 

Élesedik a konfliktus

Márki-Zay az ATV Híradójának korábban azt állította, hogy két olyan politikusról is tud, akiket a DK zsarolni próbált annak érdekében, hogy Dobrev Klárát támogassák. Hozzátette, hogy azok, akik az első fordulóban a főpolgármester mögött voltak, de most a DK-s politikust támogatják, azok „nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

Dobrev Klára szerint „Márki-Zay Péter ezzel átlépett egy határt, és ez már valódi gyűlöletkampány. Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk”. Márki-Zay Péter később bocsánatot kért szavaiért.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha még két hetig tart ez a műsor, nem lesz összefogááááás.
De lehet, hogy már így sem lesz.

Picit persze wishful thinking a részemről, de ez baromira nem a Moslék eredeti forgatókönyve. Azt az első körben láttuk, leginkább az első tévévitában, ahol színpadra lett téve 5 karakter, akik együtt és vállvetve, egy csapatként harcolnak a Zorbán ellen... amit most látunk, valami egészen más. Szerintem ez tényleg vérre megy.

Erről most már nem vagyok meggyőződve. Itt már RONCSOLJÁK egymást, bárki is lesz a szavazás "nyertese".

Cipollina a maga nemében tökéletesre van csiszolva, a szöveget, mintha olvasná, de a maga nemében szintén jó.

Aki hisz neki, a 2002-2010-ig terjedő kormányzati "eredmények" ismeretében, az egy agylágyult, vagy egy velejéig romlott rezsim volt haszonélvezője.

A történések azt bizonyítják, hogy ennek az előválasztások nevezett műsornak semmi köze a választókhoz. Nem szól másról, mint a hatalommegszerzéséről, az egyéni egzisztenciákról, a munka nélküli jövedelemről.
A kamuválogató a megosztott ellenzék agonizálása és Gyurcsány hatalomvágyának a kielégítése. Arra viszont gyáva, hogy élre álljon ezért a feleségét tolja maga előtt.
A célja egyértelmű; a kis pártok leszalámizása, a választóik begyűjtése. Bármi lesz is a végeredménye a szövetség öt tagja 2026 évi választásnál el fog tűnni a süllyesztőbe.
Szerencsétlen pártvezetők, tagok,szavazók vakságukban és gyűlöletükben ezt nem látják. A vezetőket még csak érteni lehet, mivel lesz ujabb négy évük a semmittevésre.

Egyet tudok érteni ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász írásával.
Egy előválasztás, ahol semmibe veszik a választót
https://www.origo.hu/itthon/20..

Igen.
Köszönöm a kérdést, figyelmeztetést. Már javítottam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés