Márki-Zay: A DK-s influencerek megpróbálják elérni, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök

2021. október 11. 21:58
„Hiába hívom telefonon, soha nem veszi föl és nem hív vissza” – panaszkodott Jakab Péterre Márki-Zay.

„A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak” – mondta Márki-Zay Péter a Spirit FM Beszóló című műsorában. A miniszterelnök-jelölt-jelölt szerint lehetséges, hogy Vértes András lehet a pénzügyminisztere.

Hont András műsorvezető azon felvetésére, hogy még nincs őt támogató szavazat az Országgyűlésben, és a miniszterelnököt a parlamentnek kell megszavazni, Márki-Zay csak ennyit mondott:

„A DK-s influencerek megpróbálják mindenáron elérni, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök.”

Szerinte csakis hatpárti együttműködéssel lehet majd miniszterelnököt választani ellenzéki győzelem esetén, kelleni fog hozzá a DK, Jobbik, MSZP, Momentum, Párbeszéd és az LMP is.

Jakab Péterrel való viszonyukról Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: „Az momentán nincs,

mert hiába hívom telefonon, soha nem veszi föl és nem hív vissza.

Egyébként én teljesen kész vagyok az együttműködésre, sőt nyilvánvaló, hogy nagyon szerettem volna a Jobbik vezetésével tárgyalni – van, akikkel sikerült is –, de a hivatalos vezetéssel és Jakab Péterrel sajnos nem.”

Szó volt Gyurcsány Ferenccel közel egy évvel ezelőtti beszélgetésükről is, amikor Márki-Zay Péter így fogalmazott: „Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen” – emlékezett vissza Márki-Zay. „A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak” – tette hozzá.

A teljes adást alább hallgathatja meg.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A miniszterelnök-jelölt-jelölt szerint lehetséges, hogy Vértes András lehet a pénzügyminisztere."

Elmebeteg, és akkor ezért gyurcsányozol?!? Hogy ugyanaznap meg közöld, hogy az ős-mszp-szdsz-es, ős-gyurcsányista Vértes (úristen!) lenne a pénzügyminiszter?

Amúgy az is milyen már, hogy lépten-nyomon leárulózza a jobbikosokat (az ez előtti Hont-interjúban pl. egész konkrétan arról ugatott, hogy hát szerinte VONÁT KILÓRA MEGVETTE A FIDESZ), aztán meg néz ki a fejéből, hogy a pártelnök nem veszi fel a telefont...

Két hete még hajrá Peti volt, aztán meg hajrá Gergő.

Felkészül hajrá Klári.

Senki sem tudja. Egyszer csak felbukkant Ámerikából. Hat diplomával, nulla civil előélettel.

MZP mindenáron "nemzetegyesítő" szerepben akar tetszelegni: az ellenzék hét pártját is össze akarja fogni, de sok fideszest is meg akar szólítani, állítólagos jobboldaliként baloldalibb akar lenni a baloldalnál. De éppen ettől lesz taszító, mert ez nyilvánvalóan abszurd, teljesíthetetlen, hazug célkitűzés. Sokat akar aszrka, de nem bírja a farka szindróma. MZP súlyos vereséget fog szenvedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés