Dafke Tímea

2021. október 10. 18:26

Pilhál György
Magyar Nemzet
Az ember úgy van Szabó Tímeával, hogy miközben felszisszenve nézi, hallgatja, olvassa, kicsit sajnálja is.

„Szabó Tímeánál sosincs uborkaszezon. Most például ezt írja közösségi oldalán a képviselő asszony: »Olvasom, hogy a békemenet most babakocsival és karon ülő gyerekekkel akar vonulni az ellenzék ellen. Na, erre kellene végre egy gyermekvédelmi törvény!«

»Ennyire azért ne kapard a falat, Dafke Tímea – javasolja egy kommentelő. – Csak a Pride-ra menjenek gyerekek?« Más azon mereng, vajon miért fáj Tímea asszonynak a békemenet. Nem valaki ellen, hanem valami mellett, valamiért vonul majd a menet. A nevében is benne van: a békéért. Ahol lehet babakocsival sétálni, ott béke van, biztonság, gyarapodás. A babakocsi egy szimbólum, a békesség, a biztonság szimbóluma.

Falra hányt borsó.

Az ember úgy van Szabó Tímeával, hogy miközben felszisszenve nézi, hallgatja, olvassa, kicsit sajnálja is, mentséget keres számára. Talán nehéz gyermekkora volt, kiközösítették, rossz társaságba keveredett, légnyomást kapott Kabulban, ki tudja. Netán valami speciális tanfolyamon sajátította el a rosszindulatot. Mert az kizárt, hogy valakibe alapból ennyi gonoszság szorul. Volt, hogy a nyugdíjasok kitiltását kezdeményezte a tömegközlekedésből, felejtsék el a villamosozást, buszozást, maradjanak veszteg az ülepükön. Máskor leszidta a kormányt, amiért az orvosi védőfelszerelésekkel segítette a határon túli magyarokat. Igaz, volt »humanitárius« javaslata is: évekkel ezelőtt azzal állt elő, hogy jó magaviselet esetén 16 hónap után ki kell engedni a börtönből azokat az anyákat, akik megölték újszülöttjüket.

Határozott zavart érzek képviselő asszonynál, nem lennék az ápolója.”

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most megnéztem a facebook falát, teljes a káosz.
Ugye Karácsony mellett ő a másik társelnöke a Párbeszédnek.

Utolsó előtti poszt: 3 napja (!), Mick Jagger is Karácsonyt támogatja. :)

Utolsó poszt: ma reggel, mindenki menjen szavazni.
Na most, hogy kire, arról egy hang se!!! Úgy, hogy a pártjának a jelöltje, egyúttal a párt másik elnöke kifejezetten Márki-Zay javára lépett vissza, és ma is ott korteskedett a Dobrevet ócsárló szeánszon.
Ez ugye önmagában szürreális. De a hozzászólások is érdekesek, a többség csalódott, nem érti a visszalépést, és nen akar szavazni, pláne nem MZP-re.

Ez valószínűleg igaz. Mondjuk arrafelé valószínűleg ritka a fehér. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés