Magyarország is csatlakozik a globális minimumadóhoz

2021. október 8. 14:21
„Sikerült áttörést elérnünk a globális minimumadóról szóló megállapodás ügyében” – fogalmazott Varga Mihály.

Magyarország is csatlakozik a globális társasági minimumadóról szóló nemzetközi megállapodáshoz – jelezte pénteken újságíróknak nyilatkozva Varga Mihály.

Sikerült áttörést elérnünk a globális minimumadóról szóló megállapodás ügyében, így Magyarország is jó szívvel csatlakozhat az ügyhöz”

idézi a tárcavezetőt a Portfolio.

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a jelenlegi 9%-os magyar társasági adókulcs nem változik, mivel célzott megoldás lesz arra, hogy a globális adót beszedjék az érintett országok.

A gazdaság gyorsan vissza tudta nyerni azt a növekedési képességét, amellyel a járvány előtt rendelkezett, idén várhatóan 7-7,5 százalékkal, jövőre 5,5-6 százalékkal növekedhet a GDP – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán pénteken Budapesten. Hozzátette: az uniós átlagnál magasabb – a második negyedévben közel 18 százalékos, az év első felében 7,6 százalékos – volt a növekedés mértéke Magyarországon, így újra felzárkózási pályára került az ország.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így nem sportszerű.
Minden egyes megszólalás után, amikor Varga a magyar gazdaságról beszél, az "ellenzék" a padlón vonaglik, és mindig onnan kell felkelnie.
Így nem dolgozhat nyugodtan a magyar ellenzék, ezért ez így nem jogállam.
Az meg végképp diszkvalifikáció a kormánynak, hogy minél többet lop, annál több pénzzel tömi be a magyar emberek száját.
Akik így persze, hogy nem akarnak GDP-"fejlesztő" segélyesmigránst, lmbtq-t, de még férfiak szüléseit sem támogatják.

Azt legalább be lehet szedni. Lassan minden országban külön szakma, külön sportág lesz az adóelkerülés annak, aki teheti. Aki nem, az szív. Az ÁFA legalább jobban beszedhető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés