Tudom, sokaknak csalódást okozok – belső levélben magyarázza bukását Karácsony

2021. október 8. 10:00
A Mandiner birtokába jutott, párttársainak írt Karácsony-levélből kiderül, a főpolgármester Márki-Zayt fogja támogatni az előválasztás második fordulójában.

Karácsony Gergely a Párbeszéd tagjainak írt levelében, amelyet az Újrakezdés nevű párbeszédes Facebook-csoportba posztolt, úgy fogalmaz, nagy dolgokat értek el az előválasztáson, a párt megkerülhetetlen tagja lesz a következő kormánynak. Ugyanakkor a második fordulót nem tudják megnyerni, mert három ellenfelük van egyszerre: a Fidesz, a DK és az ellenzékkel is elégedetlen (részben joggal elégedetlen) ellenzéki világ, aki most Márki-Zay Péterben találta meg a vezetőjét – állítja. A főpolgármester úgy véli, a hódmezővásárhelyi riválisa átütötte az üvegplafont.

Karácsony kijelentette, ő nem tudja megnyerni az előválasztást, Dobrev Klára igen, viszont a DK jelöltje nem képes legyőzni Orbán Viktort. S azzal folytatta, hogy Márki-Zay meg tudja nyerni az előválasztást, ha ő melléáll, és meg tudja verni Orbán Viktort, ezért áll most mellé.

„Ez most a haza érdeke” – fogalmazott, és mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nem tűnik el, sőt. Azzal zárja a levelét a főpolgármester, hogy tudja, csalódást okoz sokaknak, de kéri, hogy bízzanak benne, így lesz a legjobb mindnyájuknak.

Összesen 283 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap tűntek el a "Legyőzőm Orbánt" óriásplakátok a főút széléről. Gondoltam is, hogy talán már legyőzte.

Nem érzed, hogy mennyire szánalmas vagy? Kamugeri már belengte a nyugati sajtót, hogy ő mit fog csinálni, nem egy, nem két helyen, te meg a politikai elemzőket cseszteted?
Ha lenne egy csöpp eszed is, akkor rájönnél, hogy a balos szavazók is belátták, hogy igaza van a jobboldali elemzöknek és át vannak...ejtve a palánkon. Ezért kapták fel a zajos márkit.

Jaj ne! Geri pillanatok alatt elköltötte azt a pénzt, amit a megválasztása után átvett, szerinted hová lett? Abból, hogy hogy az ÁSZ nem lépett fel velük szemben, még nem következik az, hogy nem tudták a közpénzeket kampányra fordítani.

CSAK ÉN TUDOM LEGYŐZNI ORBÁN VIKTORT!

(Pár nappal később 27%-os eredmény után visszalép a 20%-os harmadik helyezett javára... LOL)

Márki-Zay veszélyesebb ellenfél, mint a Geri volt. Gerinek tényleg van egy elég gázos múltja. Márki-Zay múltjában hét gyermek, egy katolikus plébániai képviselőtestületi elnökség, egy legyőzött Lázár János, ja és egy legyőzött Karigeri található. Sehol egy összehazudott adjunktusság pl.

Fene tudja...

Hát pedig... Ha valaki csak attól kalandor, hogy vidékről, tehát Hódmezővásárhelyről indulva csinál karriert, akkor nyasgem. Lehet, hogy a pesti újságírók eddig lebecsülték, de ez a pesti újságírókat minősíti, nem Márki-Zayt.

Mindenesetre rajta hajlandó leszek elgondolkodni. Azért örülnék, ha nem akarna feles többséggel alkotmányozni, továbbá gender-témákban hajlandó volna az egyház tanításánál leragadni. Ha ez pipa, kísértésbe esek.

Nem mindenki ismeri a plébániai életet. Márki-Zay pl. jobban, mint te.

Lázár és Karigeri is ezt gondolta. Gondolod, hogy egy parlamenti frakciót olyan könnyű Márki-Zay ellen fordítani, ha azt mondhatja, hogy lemondása esetén jön a FIDESZ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés