Erős földrengés rázta meg Tokiót

2021. október 7. 18:23
Tokióban megremegtek az épületek, az utcákon megszólaltak a vészjelző szirénák.

Erős földrengés rázta meg helyi idő szerint csütörtökön este Tokiót és a japán főváros térségét – közölte a NHK japán hírtelevízió. A 6,1-es erősségű földmozgás fészke a japán meteorológiai intézet szerint Csiba és Tokió prefektúrák határán volt mintegy 80 kilométeres mélységben.

Tokióban megremegtek az épületek, az utcákon megszólaltak a vészjelző szirénák.

Több gyorsvasútvonalon is ideiglenesen leállították a forgalmat. Az NHK szerint nem rendeltek el szökőárriadót. Egyelőre nincsenek értesülések sérültekről, illetve károkról sem. A lakosokat figyelmeztették az esetleges utórengések veszélyére. A NHK közölte azt is, hogy a japán fővárostól keletre található Ibaraki tartományban lévő leállított Tokai-2 atomerőműből nem jelentettek üzemzavart a földmozgás következtében.

Nem sokkal a földrengést követően a japán fővárosban visszatért az élet a rendes kerékvágásba.

Háttér

Japán több tektonikus lemez találkozásán fekszik, ami miatt különösen gyakoriak a földrengések, a szigetország területén emellett száz aktív vulkán is található.

Az idén emlékeztek meg egyébként Japánban a Fukusimát sújtó 9-es erősségű földrengés tizedik évfordulójáról. A 2011-es rengést követő szökőárban csaknem 20 ezer ember vesztette életét, és a természeti csapás a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját idézte elő az ott található Fukusima Daicsi atomerőműben.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés