Dobrev az élen, Karácsony a második, vidéken is tarol a DK

2021. szeptember 29. 16:54
Írta: Nagy Gábor
Információink szerint olyan helyeken is nyeregben van a Gyurcsány-párt, ahol az elemzők sem számítottak erre. Szombathely, Szolnok, Salgótarján és Érd mellett Kalocsán is a DK futhat be. Szinte biztos: Fekete-Győr András és Jakab Péter sem jutott be az ellenzéki előválasztás második fordulójába. Végeredmény csak csütörtökön várható.

Az Index információi szerint a DK EP-képviselője, Dobrev Klára áll az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyének élén, a második legtöbb voksot Karácsony Gergely főpolgármester szerezte meg, a harmadik helyen pedig Márki-Zay Péter áll. A portál hozzáteszi, ugyan Dobrev vezet, bőven ötven százalék alatt áll, így kijelenthető: lesz második forduló. Ebbe azonban jelen állás szerint sem a jobbikos Jakab Péter, sem a momentumos Fekete-Győr András nem kerül be. A kormányfő-jelöltek esetében végeredményt végül csak csütörtökre ígértek a szervezők.

Vidéken is Gyurcsány lehet a befutó

A Mandiner információi szerint olyan helyeken is nyeregben van a Demokratikus Koalíció, ahol a politikai elemzők előzetesen sem számítottak erre. Szombathelyen például Czeglédy Csaba (DK) vezet Ungár Péter (LMP) ellenében, Szolnokon pedig ugyancsak a DK színeiben induló Sziráki Pál az LMP-s Tóth Áron és a momentumos Kármán Irén (mögé sorakozott fel az MSZP-Párbeszéd is) ellenében. Kalocsán ugyancsak a Gyurcsány-párt jelöltje – Magóné Tóth Gyöngyi kerülhet ki győztesen a jobbikos és a szocialista jelölttel szemben, mint ahogy Érden is a DK színeiben induló Bősz Anett lehet a befutó.

Budapesten is tarolt a Demokratikus Koalíció

Lapunk információi szerint Budapest 13-as egyéni választókerületében (Kertváros) Nemes Gábor (DK) futhat be az előválasztáson, Pestszentlőrincen is a DK mozgósíthatott a legjobban; ráadásul itt az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes kerülhet hátrányba Ferencz Istvánnal szemben. Budapest 9-es körzetében (Kőbánya és Kispest) is Arató Gergelynek (DK) áll a zászló Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) és Paróczai Anikó (Momentum) ellenében.

Az egyéni körzetekből az első hivatalos eredmény Nógrád megye 1-es számú választókörzetéből (Salgótarjánból) érkezett, ott is a Gyurcsány-párt aspiránsa nyert, a Jobbik által is támogatott Godó Beatrix személyében.

Címlapkép forrása: MTI

Összesen 257 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem jött be a dugó Gerikének.

Persze van még egy "forduló".

Válaszok:
pollip | 2021. szeptember 29. 17:37

Az előválasztás kezdete nem sikerült. Ugyan a vége sem, mert nem lesz ma végeredmény, mert nagyobb munka, mint gondolták:-) pedig megígérték:-)

Kérjenek bocsánatot a hekker támadással kapcsolatos vádaskodások miatt!

Meg van ez tervezve. A végén nyer Karácsony és azt mondják majd, hogy a jobbik és a momentum szavazói szavaztak rá.

Válaszok:
Lion | 2021. szeptember 29. 18:12

De a legundorítóbb Jámbor elmebeteg is kikapott. :)))))

Lesz itt őrjöngés a kóvetkező napokban a (már rég borítékolható) DK-s győzelmet látva.

Moslékellenzék: LEDARÁLVA, BETÖLTVE. Fletó által.

Állítólag többször is lehetett szavazni.
Ellenzéki politikusok oldalán jelentek meg ilyen hozzászólások, de azonnal törlik.

Azt hiszem volt abban a 600.000-ben több hozzád hasonló. Én sajnos elég vidéki és elég hangos jobboldali vagyok, hogy ne tehessem ezt meg. Így csak gratulálni tudok Cseresznyésnek, hogy támogatta dk jelöltjét, mint Jobbik elnök...

Igen, ez várható.

Válaszok:
pollip | 2021. szeptember 29. 18:20

Már elkezdte a telex-444-hvg kommentmező... jó lesz ez. :)))))

Te eszetlen, ez nem az országgyűlés választás. Hüje vagy, fiam!

Előtte kellett volna... ez a hajó már elment a Momentumnak, Jobbiknak, az összes bohócnak... LEDARÁLVA, BETÖLTVE.

Erről van szó.
Lesz egy 60 fős DK-frakció... ennyi. Mindezt azután, hogy 2018-ban alig-alig ugrották meg az 5%-ot... Gyurcsány lealázta a komplett Jobbikot, Momentumot, egyebeket, mindenkit azon a térfélen...

Gyurcsányné is kapott egy szépségtapaszt, mert az első fordulót állítólag megnyerte.

Es ugye efy ilyen, klasstik "jobbikos" kerületben lesz közös jelölt a liberális DK-s budapesti arc Sermer... zseniális...

Tényleg sokat vállaltál:-)

Némi csodálkozás csakugyan van az emberben, hogy három kétharmados bukta után az ellenzéknek még mindig nincs más embere, csak Fletó. Ja, és a neje. Fognak még villogni a szemüvegek.

Azért tartom lehetségesnek, mert a Gyurcsány házaspár annyiszor csinált már hülyét Gelgőből, hogy csak na

Kérdés, hogy a vesztesek szó nélkül elfogadják-e a helyzetüket?

Dehogynem. Simán nyert volt Karigeri ha nem lett volna az elmúlt másfél éve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés