Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak!

2021. szeptember 28. 12:08

Tóth Bertalan
Facebook
Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak!

„Már bocsánatot kérek...

De miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre?  Ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, akkor minden rendben lenne?

Ma reggel bocsánatkérésre szólított fel engem a DK, mert szerintük »közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa«.

Bár ilyen egyszerű lenne az élet, de nem az.

Túl azon, hogy 

  • a benyújtott dokumentumok szerint a közjegyző NEM AZ OKIRAT TARTALMÁT, hanem CSAK AZ ALÁÍRÓ SZEMÉLYÉT ÉS DÁTUMÁT IGAZOLTA, vagyis azt, hogy valaki odament hozzá, kijelentette, hogy ki a tényleges tulajdonos, majd ezt a közjegyző előtt aláírta;
  • továbbra sem láttunk tényleges lemondó és új képviselő kijelölésére vonatkozó nyilatkozatot, addig pedig maradnak a közhiteles cégnyilvános dokumentumok;
  • Ráczné Földi Judit ELŐSZÖR TAGADTA, hogy bármilyen kapcsolata lenne ezzel az offshore céggel, azt állítva, hogy „még nem is hallott róla”, majd MOSTANRA MÁR ESZÉBE JUTOTT, HOGY MÉGIS;

Nézzük már egy kicsit egészében ezt az ügyet!

Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak! 

Delaware az Egyesült Államok legnagyobb offshore-paradicsomai közé tartozik, ahol rendkívül egyszerűen lehet ilyen cégeket létrehozni és működtetni. Számos ügynökség segítségét lehet kérni abban, hogy akár személyes jelenlét nélkül alapítson valaki ilyen céget. Ennek a cégnek a képviseletre jogosult tagja Ráczné Földi Judit. Ezeknek a cégeknek a jellemzője, hogy a tényleges tulajdonosuk nem ismert. Sokszor pont az a tulajdonos, aki a cég nevében eljár (képviselő). Amit becsatolt, azok a valóságot, tényleges helyzetet nem bizonyítják.

Egyelőre továbbra is ott tartunk, hogy Ráczné Földi Judit szava áll szemben a közhiteles nyilvántartások szerinti dokumentumokkal.

De miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre?  Mert tény, hogy több mint tíz éve offshore cég nevében gyakorol tulajdonosi jogokat magyarországi vállalkozásokban. Hát hogyan akarjuk így meghaladni a Fidesz rendszerét? Vagy elfogadnánk, ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, és akkor minden rendben lenne?

Ne vicceljünk! Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet. Ismét csak megismétlem: Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni. Már bocsánatot kérek!”

Nyitókép: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így jártatok, tóthberci.

Tóth Csabát kilőtte a DK-Jobbik, ti meg lövöldözhettek vaktölténnyel...

A többi párt pofozózsákja vagytok, ennyi. MSZP-s politikusokat vetnek koncként az örjöngő telex-index-444-hvg-s plebs elé... a maradék sorozatban lép át a DK-ba... mindez következmények nélkül. Ez lett a Magyar Szocialista Pártból.. kapcsold le a villanyt, idióta.

Jaja... az előválasztááás vége előtt két nappal, Tóth Csaba elásásakor.
Pont akkor. :)

"Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni."
De Gyurcsánnyal lehet????
Baszki, olyan, mintha egy bestiális orgián azon problémáznának, hogy valaki f.ngott egyet.

Az ellenzék prominensének a celebek kampányolnak.
Ők lennének a celebek?
Alföldi Róbert, Tarr Béla, Hajós András, Bojár Gábor, Bod Péter Ákos, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Kuncze Gábor.
Mit nyer Karácsony és Dobrev a neki kampányoló celebekkel?
https://hvg.hu/360/20210928_hi..

Tóth Berci!
Így jár aki a kamrájába beengedi a rágcsálókat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés