Strandolókra engedik a szennyvizet Óbudán

2021. szeptember 24. 21:37
A Fővárosi Csatornázási Művek a békásmegyeri szivattyútelepről ott engedi a fekáliát is tartalmazó szennyvizet a Dunába, ahol korábban Szabó Tímea és Tordai Bence is pózoltak.

„Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője még bikinire is levetkőzött, hogy a júliusban megnyílt, római-parti plázsra csalogassa a fürdőzőket. Sajnálatos módon a baloldal a propaganda anyagaiban elfelejtette megemlíteni, hogy a nagy esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek a Békásmegyeri Szivattyútelepről beleengedi a fekáliát is tartalmazó szennyvizet a Dunába az új szabadstrand melletti szakaszon. Erről a Karácsony Gergely vezette főváros is elfelejtette tájékoztatni a lakosságot” – írta meg a Magyar Nemzet. 

Nem új keletű a probléma, ez korábban gyakorlat volt, hogy a Békásmegyeri Szivattyútelepről a nagy esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) beleereszti a szennyvizet a Dunába.

Óbuda korábbi polgármestere. A Fidesz választókerületi elnöke arra is kitért, hogy hasonló probléma van a szentendrei szabadstrandnál is, de ott ilyenkor bezárják a strandot, és figyelmeztetik az embereket, hogy ebben az időben ne fürödjenek a folyóban. A Római-part esetében most vált érdekessé ez a gyakorlat, miután szabadstrandot nyitott az önkormányzat. Ennek ellenére az FCSM és a fővárosi részéről sem értesítette senki a strandolókat arról, hogy szennyvizet engednek a Dunába” – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Bús Balázs, kormánypárti politikus.

Bús Balázs elmondta, hogy Szabó Tímea korábban egy Facebook-posztjában még írt is arról, hogy a kormányzattól szeretne pénzt kérni, mert nem megoldott a szennyvíztelep problémája. Szabó ezzel a kormány nyakába szeretné varrni az ügyet, pedig a telep a fővárosi önkormányzat tulajdonában, működtetésében és felelősségében van. Óbuda korábbi polgármestere szerint tehát „aki ezt a problémát meg tudná oldani, az Szabó párttársa: Karácsony Gergely főpolgármester.”

Fotó: HírTV, YouTube

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,A Fővárosi Csatornázási Művek a békásmegyeri szivattyútelepről ott engedi a fekáliát is tartalmazó szennyvizet a Dunába, ahol korábban Szabó Tímea és Tordai Bence is pózoltak. ,,

Akkor Szabó Timea és Tordai Bence a helyükre kerültek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés