Román lap: Orbán Viktor sakk-mattot adott az Európai Bizottságnak

2021. szeptember 22. 9:55
Az Evenimentul Zilei azt írja, a viták az „LMBT-ellenes törvény” miatt állnak fenn Magyarország és a Bizottság között.

A román Evenimentul Zilei azt írja Orbán Viktor szerint, ha a Bizottság politikai okok miatt nem ad pénzt Magyarországnak a helyreállítási alapból, az ország a nemzetközi piacokról szerez forrásokat. Idézték a magyar miniszterelnök szavait, amelyek szerint a pénzügyminiszter „zseniálisan elintézte” ezt. A cikkben hangsúlyozták, hogy a viták az „LMBT-ellenes törvény” miatt állnak fenn Magyarország és a Bizottság között, Orbán Viktor pedig világossá tette, hogy inkább nem kell a helyreállítási alap pénze, de nem fognak „LMBT-párti törvényt elfogadni”.

Az írásban kitértek rá, hogy a Bizottság nem mondta azt konkrétan, hogy emiatt nem fogadta még el a magyar helyreállítási tervet, de Magyarország közölte, hogy csak akkor írja alá az erről szóló egyezményt, ha a Bizottság nem szab olyan feltételeket, amelyeket más tagállamokkal szemben nem követel meg.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök /j/ és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Bledi Stratégiai Fórumon a szlovéniai Bledben 2021. szeptember 1-jén.MTI/Benko Vivien Cher)

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán a parlamentben világosan elmondta, hogy az említett EU pénzek mindegyike hitel, amit közösen kell visszafizetni. Azt is, amiből mi nem kapunk. De ha mi a pénzpiacról szereztük be ezeket a pénzeket, mert ideológiai alapon megtagadták tőlünk, kirekesztettek belőle, át kéne gondolni, van-e közünk a közös törlesztéshez?

Van helyette másik pénz, más forrásból, tehát a zsarolás nem jött be. Tehetnek egy szívességet a hozzád hasonló szervilis rajongóikkal együtt.

Bízd ezt azokra, akik értenek hozzá

Megvonnák az EU pénzeket, mert jönnek a választások, és az ellenzék elég szegényesen áll a valós érvekkel.-

Hitel van, amiért az EU tagállamok együttesen felelnek, amit az EU fizet vissza a közös pénzből.

Nekünk sem kell befizetni a kötelező pénzeket. Egyszerű ez, mint a faék!

Kérdésem van:

Az EU olyan pénzt osztogat, amely felvételéhez szükséges, az összes
tagállam jóváhagyása, de ez még nincs minden tagállam által
jóváhagyva?

Ha így van, akkor az nagyon gáz. Ha viszont minden tagállam
jóváhagyta ÉS Magyarország mégsem kap, akkor az még sokkal, de
sokkal nagyobb gáz!

"Vki újra próbálkozhat !!!!"
Próbálkoznék, engedelmeddel: Hülye vagy.

Attól tart... ti még a Rákosi korszakban vagytok, ott voltak ilyen érvek, ha valaki ellen fel akartak lépni. Az "attól tart" nem jogi kategória, ami alapján ítélkezni lehet. Az "attól tart" szándékot feltételez, és azt, hogy a szándék nem létezik nem lehet bizonyítani.

Az egész mögött az van, hogy az EU-ból jövő pénzek nem külföldi cégekhez fognak kerülni, mert itthon már létrejöttek azok a cégek, amelyek képesek ezeket kiváltani. Ezt adják be nektek lopásnak.

De itt nem az a lényeg, mitől tartanak, hanem az, hogy nélkülük is lesz pénz, tehát semmi közünk az EU által felvett hitel közös törlesztéséhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés