Űrutazása hatására egymilliárd dollárt adományoz Jeff Bezos

2021. szeptember 22. 18:00

Az Amazon alapítója fajmegőrzési programokra és a klímaváltozás elleni harcra költi a pénzt.

2021. szeptember 22. 18:00
null

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra, fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója – adta hírül a The Guardian című brit napilap honlapja.

Bezos elmondta, hogy akkor ébredt tudatára annak, milyen törékeny a Föld, amikor júliusban a világűrben járt űrvállalata űrhajóján és visszanézett a bolygóra. 

A felajánlott összeget az amerikai üzletember által tavaly létrehozott 10 milliárd dolláros Bezos Earth Fund biztosítja olyan biológiailag sokszínű, de veszélyeztetett térségek számára, mint a Kongó folyó medencéje, az Andok és a Csendes-óceán. Segíteni fogja továbbá finanszírozni azt a minap bejelentetett programot, amelynek célja, hogy a világ óceánjainak és szárazföldi területeinek 30 százaléka az évtized végére védett terület legyen. 

„A természet a mi életünk fenntartó rendszere és igen törékeny. Júliusban emlékeztettek erre, amikor a világűrben jártam a Blue Origin űrhajón. Hallottam, hogy megváltoztatja a világról alkotott nézőpontunkat az, amikor a Földet a világűrből látjuk. Ugyanakkor nem voltam felkészülve arra, hogy ez mennyire igaz lehet” – mondta Bezos felajánlása hétfői bejelentésekor.  

 – tette hozzá. Bezos elmondta, hogy adománya segíteni fogja kiterjeszteni, kezelni és megfigyelni a védett területeket, miközben az őslakosokat és a helyi közösségeket a biológiai sokszínűség védelmére irányuló erőfeszítések középpontjába helyezi.

A New Yorkban folyó klímahét alkalmából meghirdetett felajánlásból már idén megkezdik szétosztani az adományokat. Bezos közölte, hogy bejelentése az első része alapja háromrészes természetvédelmi stratégiájának, amely az ökoszisztémák helyreállítását és a élelmiszerrendszer átalakítását is szolgálni fogja.

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/Victoria Bonn-Meuser

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsike
2021. szeptember 23. 20:33
Hány millió tonna retek műanyag csomagolást használ fel az Amazon évente? Jahh bocsi... hány millió tonna üzemanyag a szarjainak a kiszállítása? Uhummm ezt nem látta az űrből??? Szal szerintem a szaros 1milliárd dolcsiját, elköltheti csomagolóanyagra.... Álszent környezetkárosító itt festi magát.
még fokozza
2021. szeptember 23. 13:53
Jó volna a medvéknek is egy nagyobb védett terület.
csakazigazat2
2021. szeptember 23. 12:47
Amerikában már erkölcsi elvárás, hogy a kőgazdagok adakozzanak nemes célokra. Bill Gates szép példáját mutatja ennek pl. Csak így tovább. Viszont annak sem árt azért utánanézni, hogy mire megy el majd a sok pénz. Nehogy szomáliai terroristáknál landoljon.
Akitlosz
2021. szeptember 23. 12:47
Egymilliárd dollárból már a Hold törékenységét is meg tudná nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik