Egy brancs

2021. szeptember 22. 7:51

Pilhál György
Magyar Nemzet
Ja, és Láriferi is…! Hogyan mondta Őszödön?

„Mindent elárul az unió bevándorlási politikájáról a migrációért felelős EU-biztos minapi nyilatkozata az Euractivnak. Margarítisz Szkínász úgy fogalmazott: kivárják a német és francia választásokat, s csak utána kötik meg az új európai migrációs paktumot. Varga Judit igazságügyi miniszter nem is ment el emellett szótlanul, ekképp reagált közösségi oldalán: »Ezek szerint nagy baj lenne, ha a németek és a ­franciák dönthetnék el a választásokon a migrációval kapcsolatos kérdéseket. Jobb helyette inkább eltitkolni előlük, milyen paktum is készül, hiszen ezzel a témával nem lehet választást nyerni! Úgy tűnik, hogy a baloldalon a választók előre kitervelt és szándékos félrevezetése európai érték lett.« Majd hozzátette: »Milyen érdekes, hogy ezt a mondatot már hallottuk itthon is.«

Bizony ám! Ki is mondta? Ja, igen! Maga Karácsony Gergely még ­augusztus elején a Die Zeit hasábjain. A kétségbeejtő miniszterelnök-jelölt azt nyilatkozta, mind a hat ellenzéki párt egyetért abban, hogy garantálni kell a migránsok emberi jogait, de – most jön a lényeg! – »Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.« (Gondolom, Gyurcsány Ferenc nem volt a közelben, hogy krákogjon egy öblöset.)

Ja, és Láriferi is…! Hogyan mondta Őszödön? »Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.« Szkínász, Karácsony, Gyurcsány… Mit is mondott a Tanú smasszere a bitónál? »Egy brancs maguk.«”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés