Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van – Orbán Viktor visszaszólt az ellenzéknek

2021. szeptember 20. 15:48

„Itt a tények és a múlt sem számít, mindenki arról beszél, amiről akar” – fogalmazott a hétfői ülésen a magyar kormányfő.

2021. szeptember 20. 15:48
null

A magyar kormányfő a hétfői parlamenti ülésen az ellenzéki képviselők megszólalására reagálva azt mondta: eléggé szürreális a helyzet, mert „össze-vissza beszélhet mindenki”. Példaként említette, hogy az ellenzékiek állításával ellentétben 2010-hez képest ötven százalékkal nőtt.

Láthatóan a velünk szemben ülőket nem érdekli a valóság. Egyedül Jakab Péternek van fölmentése ez alól”.

A Jobbik elnökének a magyar kormányfő azt mondta: ő az egyetlen bohóc, akinek testőre van. 

Arra az ellenzéki kritikára, miszerint a kormány 4,5 milliárd eurónyi hitelt vett fel, Orbán azt válaszolta: „Önök 14,3 milliárd eurónyi hitelt vettek fel. Az több, mint a négy és fél”.

Kína vs. USA

A magyar mniszterelnök elmondta azt is: most egy hatalmi átrendeződés figyelhető meg az Egyesült Államok kárára és Kína javára, ebben az átrendeződésben azonban nem tartja szerencsésnek azt, hogy az ellenzék az USA mellett kötelezné el Magyarországot. 

A magyar emberek érdeke az, hogy ne sodródjunk bele egy ilyen hidegháborúba”

Orbán Viktor szerint az amerikaiak bár a magyarok szövetségesei, de „nem szerencsés a zsebükbe lenni”.

Gyurcsány kormányzása

A DK elnökének szavaira reagálva az őszödi beszédből idézett. „»Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz« – mondja Gyurcsány, majd kioktat minket erkölcsi kérdésekben” – fogalmazott Orbán.

Kész kabaré – Jakab Péter jó helyen van”

– zárta beszédét a miniszterelnök.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. szeptember 21. 19:03
... igen. Áldom is érte a Teremtőt...
BossN
2021. szeptember 21. 10:31
Orbán sok száz fényévnyi előnyben van kihívóival szemben. Kínos a moslékellenzéki csürhe kínlódása.
BossN
2021. szeptember 21. 10:28
Amikor Orbán felmossa a padlót az ellenzékkel olyan mintha a világbajnok olaszok leállnának focizni a magyar megyei tábla utolsó helyezettével.
files32
2021. szeptember 21. 08:09
Jogállami keretek között az nem értelmezhető, hogy önök még szabadlábon vannak - mondta Orbánnak a Jobbik elnöke hétfőn a parlamentben. Talán emlékszik még miniszterelnök úr, hogy három éve azt mondtam itt a parlamentben, hogy ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem. Akkor remegett meg először a bajusz... Aztán eltelt néhány év, és az Egyesült Államok elnöke most nemes egyszerűséggel gengszternek nevezte önt, miniszterelnök úr! Vajon mi lehet ennek az oka? Ezzel kezdte Orbán Viktorhoz intézett felszólalását Jakab Péter az azonnali kérdések és válaszok órájában. Engem ezzel nem sértett meg! Én örülök neki és büszke vagyok arra, hogy amit én évek óta mondok, azt most már az Egyesült Államok elnöke is kimondja, hogy ön egy gengszter. Ennek megfelelően el fogjuk számoltatni önt és a bandáját - tette hozzá a Jobbik miniszterelnök jelöltje, majd úgy folytatta, hogy ha Orbán tényleg kíváncsi arra, hogy mit mondanak önről a magyar emberek, akkor nem hallgatózni kell, meg kukkolgatni mint valami perverz kéjenc, nem a big brothert kell itt játszani, hanem ki kell menni az emberek közé, és meg kell tőlük kérdezni. Én például megszoktam kérdezni, még a Fideszre szavazókat is, hogy miért szavaznak mg mindig önre? És nekem nem azt szokták mondani, hogy azért szavazunk a Fideszre, mert olyan jó az élet, meg magasak a nyugdíjak, meg végre nincs várólista, hanem mert Orbán Viktor már biztos eleget lopott. Miniszterelnök úr! Mit válaszoljak én ezeknek a fideszes szavazóknak? Eleget lopott már? És egyáltalán milyen alapon nevezheti önt gengszternek az Egyesült Államok elnöke? Mit tudnak önről? Erre várom a válasz - zárta felszólalását Jakab Péter. Orbán pedig erre válastul mindössze egyetlen mondatra volt képes: Nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával! - mondta. Ez legalább egy újabb bizonyíték, hogy a Jakab Péter által elmondottak mind igazak. Viszontválaszában a Jobbik elnöke kifejtette, hogy tulajdonképpen Orbán az elmúlt 12 évben lopott magának egy országot. Ellopta Tokaj-Hegyalját, a Mátrai erőművet, a Balatont, az egyetemeket, most még az autópályákat és még ki tudja mi mindent? De, ami még ennél is nagyobb bűn, hogy egymásnak ugrasztotta a magyar embereket! Mindig valakit gyűlölni kell! Most éppen a szivárványos zászlót, ami nekem sem a szívem csücske, ettől még soha nem fogom őket gyűlölet céltáblájává tenni, mert egy: magánügy, kettő: a gyűlölet mindig visszahull a gyűlölködők fejére! Ezért mondom, hogy fogja vissza magát, mert a börtönben is lehet valaki Orbán Viktorból Orbán Viktória - mondta Jakab Péter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik