Karácsony a dugókról: Szerintem egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik

2021. szeptember 16. 10:29
A nyelvvizsgabotrányával kapcsolatban a főpolgármester azt is elárulta VV Zsoltinak, hogyha valaki hibázott, az biztos, nem ő volt.

Karácsony Gergely volt VV Zsolti Egybuszban című beszélgetős műsorának vendége, ahol a volt valóságshow-szereplő többek között a miniszterelnöki ambícióiról, a budapesti dugókról és a nyelvvizsgabotrányáról is faggatta a főpolgármestert.

Miniszterelnöki ambíciók

„Mikor a legutóbb ott voltál nálam a kanapén, akkor elhangzott az a kulcsmondat, hogy dehogy akarok én miniszterelnök lenni, most pedig mint miniszterelnök-jelölt beszélgetek veled. Hogy?” – hangzott az első kérdés a riporter szájából, amire a főpolgármester konkrét magyarázat helyett annyit mondott: „Végülis eldöntöttem, hogy nekem ebbe bele kell állnom”.

Karácsony elmondta, hogy továbbra sincs személyes vonzódása a magasabb pozíció iránt, hiszen ahogy fogalmaz: „Már a főpolgármesterség is egy akkora megtiszteltetés, hogy nem gondolom, hogy ennél feljebb kell törni, de nem rólam szól ez a történet”. Beszélt arról is: ha sokan gondolják azt, hogy ő képes egységet teremteni, akkor úgy érzi, nem teheti meg azt, hogy ebben nem vesz részt.

Fővárosi dugók

A fővárosban rendszeresen tapasztalható dugókkal kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: „Szerintem ez egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik.” A kérdésre, miszerint történt-e egyeztetés szakemberekkel, mielőtt meghozta közlekedéssel kapcsolatos döntéseit, a főpolgármester elmondta:  

„Azt kellett mérlegelnem, hogy csinálnék-e mást az előválasztási kampány miatt, ha igen akkor nagyon hasonlítanék Orbán Viktorhoz. Én abban hiszek, hogy azt kell csinálnunk ami a közösséget szolgálja.” 

VV Zsolti is felvetette a polgármesternek, hogy egy óra alatt eljutni a Nyugati pályaudvartól a Blaha Lujza térig „nagyon sok”.

Szállj föl a villamosra és ott vagy három perc alatt”

– közölte erre a főpolgármester, hozzátéve: „tudom, hogy nem tud mindenki villamosozni (...) és ilyenkor nem a húsos (teherautós) szokott szólni, hanem mindenki más”. Karácsony azt is elmondta: ha valaki úgy fogalmaz, hogy „ülök a dugóban”, akkor ott voltaképpen arról van szó, hogy „a dugó az én vagyok, aki éppen autóval megyek, mi is most autózunk”.

Arra a felvetésre, hogy az átépítések idejére fel lehetett volna számolni a biciklisávokat, Karácsony azt feleli:

A jövő az erre van. Biztos vagyok benne, hogy pár éve múlva a város ezt megszokja, elfogadja.”

Végezetül elmondta azt is: szerinte azért lett főpolgármester hogy „elkezdjük szépen átalakítani az életünket”.

Nyelvvizsga

Te nem taníthattál volna a Corvinuson, ennek mennyi a valóságalapja? – tette fel a kérdést a VV Zsolti a nyelvvizsgabotránnyal kapcsolatban, amire Karácsony úgy reagált:

„Hát mit tudom én? Engem meghívtak az egyetemre tanítani, én leadtam a papírokat és kineveztek tanársegédnek, ha valaki hibázott az biztos, hogy nem én voltam. Megjegyzem, hogy szerintem a fél tanszék nem taníthatott volna akkor.

A riporter ezután felhívta Karácsony figyelmét, hogy a vizsgálat szinte az összes kollégájára kiterjedt, de egyedül róla bizonyosodott be, hogy nem taníthatott volna. 

„Hát, nem életszerű, de én nem ismerem a volt kollégáim dokumentációit” – hangzott a válasz.

Nyitókép: YouTube

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dugó és dugó között különbség van (ahogy dugás és dugás között is)

"Leadta a papírokat..." Remek. Végigcsinálta úgy az egyetei rendszert, hogy nem tűnt föl a nyelvvizsgakövetelmény?

Ott se voltál, nem tudtál róla, nincsenek ambícióid. Egyre ócskább a magyarázkodása.

Biztosan emlékszel, 2018-ban azt mondta, hogy: mi a f@szért vállaltam el. Ez lesz most is.
Bocs, de az idézet így pontos, nem én voltam közönséges bunkó.

Több mint 11 éve támadják vehemensen a kormányt mindennel, szó szerint mindennel... szerintük ugye mindenről a kormány tehet, de tényleg...

... erre most jön ugyanazon az oldalon ez az idióta, és képes azt mondani hogy hát kérem, ez az életszerű, hogyan tehetnék én bármiről is...

Szürreális.

Gelgő nehezen tanul és könnyen felejt. Ez az egyéni adottsága. Ezért nincs jogositvanya és nyelvvizsgája, amikkel manapság már sok húsz év alatti fiatal rendelkezik.

Már amikor főpolgármester lett, feltűnt, hogy Demszkyhez hasonlóan ő is csak egy bűnbak, aki a nyilvánosság előtt szerencsétlenkedik, miközben a nagykutyák a háta mögött nagyban talicskázzák ki a pénzt.
Demszky ugyanezt csinálta folyamatosan, bármivel szembesítették, az nem úgy volt, ő mindent megpróbált, ő csak a körülmények szerencsétlen áldozata. Karácsony ott folytatja, ahol Demszky 2010-ben abbahagyta, pedig már akkor sem értettem, hogy ha semmit nem tud megoldani, semmire nincs ráhatása, akkor miért nem hívja fel erre a figyelmet azzal, hogy lemond?

Diákként ez OK, és őszinte leszek hozzád, nem is zavarna. Utána boldoguljon közvéleménykutatóként vagy ahogy akar. De ne vegyen részt tanárként egy olyan testületben, amelynek adminisztratív kötelessége másokból a nyelvvizsgát kitaposni, miközben neki nincs!

Ha ez nem evidens, én nem tudom, mi evidens még Magyarországon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés