Dobrev Klára: Ha nem lesz rendszerváltás, Orbán Viktor három hónap múlva visszajön

2021. szeptember 16. 9:09
„Már miért taszítana el bárkit is, ha az embernek az a politikai programja, hogy visszaállítja a jogállamot?” – mondta az Alaptörvény közjogi érvénytelenítéséről a DK-s politikus.

„Én nem rettegek Márki-Zay Pétertől, nemrégiben kávéztam vele, nagyon kellemesen elbeszélgettünk” – nyilatkozta a Jelen című lap online kiadásának Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje arra reagált, amit Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje pont a Jelen hasábjain nyilatkozott róla a közelmúltban, hogy retteg Gyurcsány feleségének győzelmétől. Egyébként hozzátette akkor, hogy Dobrev Klárát ettől függetlenül szorgalmas, tehetséges embernek tartja.

Dobrev Klára a Jelennek úgy fogalmazott, hogy róla és a többi ellenzéki kormányfőjelöltről már minden jót és rosszat elmondtak, és hozzátette: „Sajnos az országgyűlési választásokon már nincsenek meg a döntéshez szükséges információk, mert azoktól Orbán Viktor elzár bennünket.

„A választásokon nemcsak a kormányt, hanem a rendszert akarják leváltani, máskülönben, ha ezt nem tesszük meg, Orbán három hónap múlva visszajön, és akkor újabb évtizedet vesztegetünk el” – jelentette ki a DK-s politikus.

Az újságíró azt a kérdést is feltette a miniszterelnök-jelöltnek, nem tartja-e problémásnak, hogy a DK híreit propagáló Europálya portálon egy olyan kormánypárti Századvég-felmérést hirdetnek, amely Orbán Viktort alkalmasabbnak láttatja Karácsony Gergelynél. Dobrev cáfolta, hogy a DK ilyen hirdetést adott volna fel:

Nem kell mindenhol megbúvó ellenséget látni” – intézte el a felvetést a politikus.

Ezután szóba került az Alaptörvény közjogi érvénytelenítése is. Arra a kérdésre, hogy nem fél-e attól, hogy ez a lépés eltaszíthatja a bizonytalanokat, így válaszolt: „Már miért taszítana el bárkit is, ha az embernek az a politikai programja, hogy visszaállítja a jogállamot? Szerintem, ha valaki változást akar, márpedig én úgy gondolom, hogy az ország túlnyomó többsége változást akar, akkor…”

„Jól érzékelhető, hogy a következő hónapban Orbánék nemhogy konszolidálnák a helyzetet, hanem még erősebb fokozatra kapcsolnak. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a Fidesz kizárólagos hatalmát megszilárdítsák. Ezt szolgálja az autópályák, a kaszinók privatizálása, és még ki tudja, mi jöhet még. Csak ez az utunk marad ahhoz, hogy a következő kabinet képes legyen kormányozni” – fogalmazott Dobrev.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak... köszi, Jobbik, hogy az országra szabadítottátok EZEKET...

,,Már miért taszítana el bárkit is, ha az embernek az a politikai programja, hogy visszaállítja a jogállamot? Szerintem, ha valaki változást akar, márpedig én úgy gondolom, hogy az ország túlnyomó többsége változást akar, akkor...,, akaszthatunk is?
Nagypapi emlékkönyve vajon erről mit ír?

Dobrev, Orbán nem jön vissza, mert el sem megy: súlyos vereség vár rátok 2022-ben, akármekkora is a szátok. A választók nagy többségét nem tudod megetetni a demagóg dumáddal.

Ezek hivők. Vallásként tekintenek az orbán gyűlöletre. Ők pedig szélsőséges vallási fanatikusok.
Ezek el sem tudják képzelni, hogy nekünk Orbán nem egy vallási vezető, hanem az érdekeink szószólója. Azt sem fogják fel, hogy míg Orbán középosztályt erősít, ők azt próbálják elpusztítani.

Az SzJa emelés ugyanis kizárólag a középosztályt sarcolja. Ungár és Gyurcsány jövedelmének filléres tétele az SzJA, amivel a középosztályt akarják kifosztani.

Az én környezetemben is bőven vannak, akik zsigerből utálják az Orbán kormányt. Nem meggyőzhetők arról, h. NINCS igazuk. Onnan tájékozódnak, ahonnan erre orientálják őket és nem a szemüknek hisznek, hanem a médiájuknak.

Ők az eddigi választásokon sem szavaztak a Fideszre. Ennek ellenére kevesen vannak ahhoz, h. érvényre juttassák a pártszimpátiájukat.

Remélhetőleg ez így is marad. A fiatalok értelmesebbje is remélhetőleg számosabb, mint a kevésbé tájékozott és értelmesebb. Reménykedem. EZ NEM a 2019-es önkormi választás, a kormány fölvette a kesztyűt, és az ellenzéki jelöltek is megteszik folyamatosan a magukét.

Gyorshír: Észbontóan nagy, félmilliárd éves ősállatot találtak (Index, -rc-, 2021.09.16.)

Szerintem is tudja, de olyan buta, hogy megcsinálná.

Az elmult 10 évben rengetegen kapaszkodtak fel az alsó középosztályba. Bennük kell tudatosítani, hogy a baloldal őket is gazdagnsk takinti, hazudozzanak bármit is.

Azt hiszed érdekli őket? Ezek nem ésszel választanak, hanem vallásilag. Mindenki vallásos, csak nem biztos, hogy felismerte, hogy mi a vallása. Az is, aki vallástalannak állitja magát, egyszerűen csak nincs tudatában azzal, hogy tulajdonképpen mik is a hitelvei.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés