ORFK: akció indul a vezetés közben mobilozók kiszűrésére

2021. szeptember 15. 14:04

Az ellenőrzések során nagy hangsúlyt kap a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységek kiszűrése is.

2021. szeptember 15. 14:04
null

A vezetés közben mobilozók felderítésére egyhetes közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség csütörtöktől – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A szerdán megjelent közleményben azt írták, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) szeptember 16. és 22. között „Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Magyarország egész területén elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát ellenőrzik majd, de nagy hangsúlyt kap az ellenőrzés során a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységek kiszűrése is.

A magyar rendőrség a ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) baleset-megelőzési programjához jövő héten kedden közúti ellenőrzéssel, baleset-megelőzési előadásokkal, és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik. Az európai program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset a közutakon.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Varga György

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. szeptember 16. 20:08
a kresz létezik-e
lionheart
2021. szeptember 15. 21:27
Aki sajnál rongyos ötezer forintot egy rohadt bluetooth kihangosítóra, azért, hogy csökkentse a balesetek veszélyét, az megérdemli, hogy jól megbüntessék. Hajrá zsernyákok, meszeljétek le a barmokat.
MayorAnna
2021. szeptember 15. 16:48
Hivatalosan egy jogosítvány megszerzése 230 ezer Ft-ba kerül. A közlekedésbiztonsági szakértő szrt (TV2), reálisabb, ha 400 ezerben állapítjuk meg egy jogosítvány 'bekerülési' költségét. SZÉGYEN! A USA-ben miért lehet ez majdnem ingyenes: lévén, hogy a szülő(k) jogosult tanítani gyermekét személyautó vezetésére (B kat.), így csak az elhanyagolható összegű vizsgaköltség terheli a tanulót. Szoktam volt kérdezni - miért kizárólag a szart vesszük át onnan?!
eN
2021. szeptember 15. 15:08
Végre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik