Perintfalvi Rita szerint a pápa látogatásának időtartama egy politikai üzenet

2021. szeptember 11. 16:45
Az egyháznak a mindenkori politikai hatalom ellenőrének kéne lennie – tette hozzá Lukácsi Katalin a Deutsche Welle riportjában.

Riportot készített a Deutsche Welle a pápa budapesti látogatása és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából, melyben Perintfalvi Ritát és Lukácsi Katalint szólaltatták meg. A magát feminista teogólusként meghatározó Perintfalvi a többi között arról beszélt, hogy a 2015-ös migrációs válság alatt spirituális élményt okozott neki, amikor a Keleti Pályaudvarnál szétnyílt előtte a menekültek tömege és átengedték őt, „a fehér magyar nőt”.

A pápa budapesti látogatásával kapcsolatban elmondta: „nem is véletlen, hogy ennyire rövid időt fog Magyarországon tölteni, csak néhány órát mindössze – pedig sokkal jobb lenne, ha tovább maradna, én például nagyon örülnék neki – de szerintem ennek üzenete van, ő soha semmit nem tesz véletlenül. Ennek is egy politikai üzenete van, hogy csak ennyit maradok”.

A riport másik megszólalója Lukácsi Katalin is osztotta Perintfalvi véleményét, miszerint az egyháznak állást kéne foglalnia társadalmi ügyekben. „A keresztényeknek az a feladata, hogy kritikusak legyenek, mint a sajtó. Ugyanez a feladata az egyháznak is, a mindenkori hatalom ellenőreinek kellene lennie és egy lelkiismeretének kéne lennie az egész társadalomnak, de ebben csúnyán elbukunk” – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A Deutsche Welle riportjának szerkesztője egyébként Bogár Zsolt, aki legutóbb mint a német szocdem pártalapítvány Friedrich Ebert Stiftung munkatársa jegyzett cikkeket a Mércén.

Nyitókép: YouTube

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szétnyílt előtte a menekültek tömege és átengedték őt, „a fehér magyar nőt”.

Na ezt nem hiszem. És az sem igaz, hogy a magyar teológus nők a part szélére kerültek. Az, hogy Rita odakerült, én sem tettem volna máshova.

Nem tudom miért használja a hitoktató megnevezést a beszélni is alig tudó, Lukácsi, amikor egy napig sem tanított hittant.
És nem is taníthatna ilyen felfogással, ami neki van, a gyerekek közelébe sem engedné a püspöke, de a szülők sem fogadnák el.
Egy ostoba, magamutogató, öntelt, Jézus tanításával szembemenő mindkettő.

Először is hülyeségeket beszélsz.
Másodszor Áder János és Orbán Viktor is találkozott a pápával kétszer is a Vatikánban.
Harmadszor hallgasd meg Áder János tanúságtételét.
Negyedszer Orbán Viktort Szent II. János Pál pápa részesítette kitüntetésben.

II. János Pál pápa a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozatát adományozta Orbán Viktor volt miniszterelnöknek.
A nagykereszt az egyik legrangosabb vatikáni elismerés legmagasabb fokozata, amelyet Magyarországról az elmúlt században összesen hárman kaptak meg. E magas elismerésben 1945 óta Magyarországról senki sem részesült.

Orbán Viktor II. János Pál pápával és XVI. Benedek pápával is találkozott.
Úgyhogy tedd takaréklángra magad keresztény ügyben, ha megkérhetnélek.

Lukácsi csak elvégezte, sosem tanított hittant és már nem is kapna rá püspöki engedélyt.
A másik nő Ausztriában valami hülyeséget tanít, nem Biblikumot.
Mindkettő nárcisztikus elmebeteg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés