Bérlakás-programokra van szükség

2021. szeptember 10. 21:01

Jámbor András
Facebook
Szerintetek hogy passzol ehhez a Diákváros férőhelyeinek csökkentése?

„89,7%-al nőtt a lakásárindex Magyarországon, a budapesti albérletárak pedig közel 130%-al nőttek 2010 és 2020 között! Egész Európában növekednek a lakásárak és a bérleti díjak, főként a nagyvárosokban, de nem annyira meredeken, mint itthon. A lakások, amikben lakunk, régiek, közel 90%-uk felújításra szorulna, ami pazarlást is jelent, mert például egy rossz hőszigetelésű lakást drágábban tudunk csak befűteni. Sok lakás beázik, sok család él penészes vagy nagyon sötét otthonokban.

Tegnap jelent meg a Habitat for Humanity éves jelentése, ami jól megmutatja, hogy a kormány még az EU-tól érkező, célzottan a lakhatásra fordítható támogatásokat sem jól használja fel. A szociális és zöld célokat kitűző programok segítségével lehetne felújítani és korszerűsíteni a lakóépületeket, hogy ne kelljen olyan sok embernek olyan rossz minőségű lakásban, vagy rosszabb esetben az utcán és hajléktalanszállókon élnie.

Ehhez képest a kormány a vissza nem térítendő támogatások egy részét lakóépületek helyett középületekre fordította, a felújításokra és modernizációra pedig utófinanszírozással volt lehetőség, tehát az tudott vele élni, akinek egyébként is volt tartaléka.

A célok között szerepel a kollégiumi férőhelyek növelése is 2027-ig. Szerintetek hogy passzol ehhez a Diákváros férőhelyeinek csökkentése?

Bérlakás-programokra van szükség, korszerűsítéssel elért valódi rezsicsökkentésre van szükség, a 2010-ben leállított panelprogram újraindítására van szükség!

Küzdjetek velünk, mert nincs még négy évünk a Fideszre!

Csatlakozzatok a kampányhoz, mögöttünk nem állnak oligarchák, minden erőforrást meg kell mozgatnunk, hogy visszaszerezzük a jövőnket!

Forrás: Habitat for Humanity Magyarország

Fotó: Jámbor András, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legelőször a bérleti jogot kell rendbe tenni, hogy a háztulajdonosok bátran építsenek bérházakat. Az államnak csak a szociális bérlakásokban lehet szerepe, ami kívül esik az üzleti szférán. Azért szociális.

Ki dönti majd el, h. ki kapja?

Minőségi oktatásra, fegyelmezett, motivált diákokra van szükség.

Minden olyan üzenet káros, ami azt mondja, h. nem kell magad törni, te majd kapsz. Aki meg gürcöl, attól vonják el a "jóemberkedésre" szükségeset.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés