Angela Merkel: Feminista vagyok

2021. szeptember 9. 8:25
A kancellár elmondta, hogy amikor korábban megkérdezték az álláspontját a mozgalomról, még nem tudta, mit válaszoljon.

Angela Merkel szerda este egy düsseldorfi pódiumbeszélgetésen arról beszélt, hogy feministának vallja magát, és azt szeretné ha mindenki a férfiak és nők egyenlőségét tartaná ideálisnak.

„Ha arról beszélünk, hogy a férfiaknak és a nőknek egyenlőeknek kell lenniük a társadalmi részvételben és általánosan az életben is, akkor abban az értelemben azt mondhatom: igen, feminista vagyok” – hangsúlyozta a beszélgetés utáni sajtótájékoztatón.

A kancellár elmondta, hogy amikor korábban megkérdezték az álláspontját a mozgalomról, még nem tudta, hogy mit válaszoljon: „Akkor még sokkal félénkebb voltam, azóta volt időm átgondolni a dolgot. Azt hiszem, ebben az értelemben elmondhatjuk, hogy mindenkinek feministának kellene lennie” – fogalmazott.

Merkel arról is beszélt, hogy mit fog tenni azt követően, hogy 16 év után most otthagyja a hivatalát. „Megfogadtam, hogy nem csinálok semmit, és kivárom, hogy mi történik majd” – mondta Angela Merkel.

A pódiumbeszélgetésen a nigériai írónővel, Chimamanda Ngozi Adichie-vel közösen vett részt. Azzal, hogy „mindenkinek feministának kell lennie”, Angela Merkel az ő 2014-es könyvének a címét (We Should All Be Feminists) visszhangozta. A két évvel korábbi TED-előadásból írt könyvet a XXI. századi feminizmus alapművének tartják. 

Nyitókép: Rolf Vennenbernd / POOL / AFP

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés