Galla Miklós levélben követeli Orbán Viktortól a Karinthy-gyűrűjét

2021. szeptember 1. 8:20
Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem – írta levelében a humorista.

Mint ismert, Galla Miklóst még februárban terjesztették fel Karinthy-gyűrűre, majd a közmédia azután vonta tőle vissza a díjat, hogy kiderült,

Galla a közönség előtt egy fellépésen elővette a férfiasságát, amit egyébként vállalt is,

ugyanakkor azt állította, viselkedésével nem botránkoztatott meg senkit, mivel csak néhányan voltak ott az előadáson. Később aztán bocsánatot kért a történtekért, mondván, megbánta a meztelen mutatványát.

A Blikk cikkében azt írja, Galla most egy nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek amelyben tagadja, hogy valaha is nyilvánosan meztelenkedett volna:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Itt Galla Miklós. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták. Az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint: A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem.

Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóság alapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak. Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja, hogy az MTVA kuratóriuma egyetlen nyilatkozatomra és a korábbi Nyílt levelemre sem reagált. Úgy vélem, ha bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, már előálltak volna vele. De nincs, mert nem is lehet bizonyíték arra, ami nem történt meg. (Ha mégis előállnak valamiféle »bizonyítékkal«, az kizárólag hamisítvány lehet.)

Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.

Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem.

Köszönöm figyelmét.

Üdvözlettel: Galla Miklós” – olvasható a levélben.

Nyitókép: MTI Fotó / Mohai Balázs

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"nekem, aki soha életemben nem politizáltam"

most is azt csinalod te rossz buzi

Én igen. És nem kellene szívatni. Azon kevés életmű egyike, amely maradandó lesz. Holger Antal úr megvan? Pedig állítólag egész jó nyelvész volt...

Egyetértek. Basszus, jó arc. Miért kell így szívatni.

Hozzá is tett. Pl. amikor a Gyaloggaloppban viszik a boszorkányt, csak a magyar szinkronban mondja, hogy "a fene egye meg, lebuktam!"

Jó, jó, de miért kell egy embert ilyen helyzetbe hozni, bazmeg?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés