Felvonulnak a rolleresek Budapesten

2021. augusztus 27. 21:47
Újvári Péter „gurulónagykövet” vezetésével 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán a rolleresek, hogy felhívják a figyelmet ezekre a környezetkímélő eszközökre.

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12.30 órakor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig gurul, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők nemcsak rollereseket várnak, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat ésc minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz. A szervezők szeretnék hangsúlyozni, hogy „autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!” – számolt be a FemCafé.

„A felvonulás figyelem felhívás a városi forgalmak enyhítésére.

Klíma és környezet védelmi nap alkalmával alternatív guruló eszközös közösségi felvonulás bemutatása. A gépjárművek alternatíváinak a tömegközlekedéssel való összekapcsoláának bemutatása. Az érkezés helyszínén edukáció az embereknek a biztonságosabb gurulás, haladás érdekében, többek között a guruló eszközök veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről” – áll az esemény Facebook oldalán. 

Fotó: Újvári Péter, Facebook

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában