Közgazdászként szerepel a momentumos politikus, de nincs diplomája

2021. augusztus 27. 15:08
Hajnal Miklós és a pártja sem volt hajlandó magyarázatot adni arra, hogy a politikus miért úgy lép fel, mintha lenne diplomája.

Közgazdásznak adta ki magát eddig, de az előválasztási önéletrajzából kiderül, csak egy nemzetközi érettségivel rendelkezik Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja – írta meg az Origó. Az előválasztáson a 12. kerületben, a Hegyvidéken induló politikusnak az önéletrajzából derül ki, hogy nincs diplomája.

Hajnal az Oxfordi Egyetemen három éven keresztül filozófiát, közgazdaságtant és politikatudományt hallgatott, de felfüggesztette a tanulmányait, idén pedig megkezdte a tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Ennek ellenére korábban több televíziós műsorban is közgazdásznak mondta magát, illetve a Wikipédia oldalán is ez a végzettség szerepel. Szó szerint azt írják, hogy „felsőfokú tanulmányait 2014-től az Oxfordi Egyetem filozófia, politika és közgazdaságtan szakán folytatta”.

Az Origó szerint Hajnal Miklós korábban előszeretettel vitázott a kamerák előtt gazdasági természetű kérdésekről is, szakértőnek tartva magát. Egyik szereplése 2017. január 24-én az akkoriban baloldali Hír Televízió Alinda című műsorában volt, amikor Kemény Dénessel, a vízilabda-válogatott egykori háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányával vitázott a budapesti olimpiai pályázatról, amely ellen már javában gyűjtötte az aláírásokat a Momentum (a videóban 28:35-nél). A beszélgetés egy pontján Hajnal azt mondta: „nyilván, én magam is közgazdász vagyok"

Idén február másodikán az atv stúdiójában a Nap hírében (a videóban 0:26-nál) a járványhelyzetről beszélgetve a műsorvezető ezekkel a szavakkal fordult Hajnalhoz: „de van nekünk egy közgazdászunk is". Ekkor sem érezte szükségét a pontosításnak. Sőt, augusztusban, szintén az atv-ben egy valóban közgazdász diplomával és sok éves tapasztalattal rendelkező embert, az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót bírálta, mondván, hogy senki nem tartja közgazdasági szaktekintélynek. 

A momentumos politikus diploma nélkül is élvezi a főváros baloldali vezetésének bizalmát, hiszen a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját tölti be, havi bruttó 502 500 forintos javadalmazásért.

A Mandiner próbálta elérni Hajnal Miklóst, illetve a Momentum sajtóosztályát, hogy kommentálják az ügyet, de nem kaptunk választ.

(Origó, Mandiner)

(Fotó: YouTube)

 

 

 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajnal úgy közgazdász, hogy pl. a nője szól neki, adjad már a pénzt, s ő fontolgatja, hogy megtegye-e...

Szerintem van diplomája.
Hazudozásból és csalásból.
Gyurcsányi nevű tanárnál diplomázott.

,,Közgazdászként szerepel a momentumos politikus, de nincs diplomája,,

Mi van ebben különös?

Martin Schulznak még érettségije sem volt mégis megválasztották a német SPD elnökének és a EP elnökének 2012. január 17-én.

Helyesbítek: vagy a 140 genderes közül valaki...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés