A Momentum az előválasztás megcsúfolásának tartja a DK-Katanics harcot

2021. augusztus 22. 17:35
Remélik, hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban. Az ügynek azonban egyéb következménye nincs.

A Momentum vasárnap délután adott ki közleményt arról, hogy a DK kicsinyes bosszújának tartja, hogy Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök nem indulhat el a veszprémi választókerületben – számolt be a Telex. A ügy előzményével egy vasárnap reggeli cikkünkben már mi is foglalkoztunk. Mint ismert, Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök el akart indulni az előválasztáson, erről azonban Gyurcsány Ferenc le akarta beszélni, majd miután ez nem sikerült, távozott a DK-ból, és egy civil szervezet támogatását megszerezve próbált indulni.

A DK megtorpedózta a Momentum befogadó nyilatkozatát

A Momentumtól kapott volna úgynevezett befogadó nyilatkozatot, de a DK megfellebbezte ezt a jelöltséget.
Ahogy a Momentum vasárnapi közleményéből kiderült, ezt sikerrel tette: az ellenzéki pártelnökök ugyanis helyt adtak a fellebbezésnek, Katanics tehát nem indulhat.

Az ellenzéki pártelnökök ugyanis szombaton többségi döntéssel, indoklás nélkül elutasították Katanics Sándor regisztrációját.

Katanics indulása mellett egyedüli pártként a Momentum állt ki, a párt közleményében azt írta:

„A Momentum szerint az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik. A DK kicsinyes bosszúja, a volt párttársának indulásának megakadályozása különösen érdekes annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban több, korábban MSZP-s képviselő regisztrált az előválasztásra a DK jelöltjeként – ők mind indulhatnak az előválasztáson”

– írta a Momentum. Az ügynek a párt felháborodásán kívül azonban semmiféle következménye nincs, ugyanis a közlemény úgy zárul: „A Momentum szolidaritását fejezi ki Katanics Sándorral és reméli hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban.”

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senkiházi Gyurcsány-csicskák.
Ledarálva, betöltve.
Ennyi.

Ez az eset is leleplezi az úgynvezett előválasztás manipulációs lényegét: nem a választók valódi választási helyzetbe hozása a cél, hanem a pártok előzetes alkuinak kimunkálása.

De tényleg durva, ahogy Fletó LEMOSTA A PÁLYÁRÓL a Momentumot.

Kb. holtversenyből indultak a 2019-es EP-választás után, és a Momentum oldalán volt a "momentum, a friss erő felhajtóereje...

... két évvel később immár örökre összegyurcsányozódva lesz vagy 3-4 képviselőjelöltjük (közben vagy 40-50 DK-s), FeGyőr lemosva a miniszterelenök-jelöltek versenyében, nem kell folytatni...

"Tehetségesek", na.
(És még ezeket hasonlították egyes ballib megmondóemberek a Fideszhez...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés