Magyarországtól tanulnak az amerikai konzervatívok

2021. augusztus 13. 17:15

Boris Kálnoky
Die Presse
Magyarország mutatja meg, mi kellene, hogy legyen a kormányzás jelmondata.

„Magyarországról cikkezik az amerikai média, Európa viszont csendben van. Általában pont fordítva szokott lenni: az európai média imádja a kattintásvadász »Orbán« címszót puffogtatni, és mindig rendelkezésükre áll egy halom előnytelen fotó a magyar kormányfőről. Az USA számára Magyarország túl kicsi, és túl messze van, ezért nem is írnak róla. Ezúttal azonban Tucker Carlson is meglátogatta az országot. A televíziós műsorát hárommillió amerikai nézi minden nap, és 4,5 millió követője van Twitteren. Többen potenciális republikánus elnökjelöltként beszélnek róla. 

Ez az ember tartott egy remek előadást augusztus 8-án Esztergomban. Mint mondta, Magyarország azzal provokál, hogy jó a kormányzás. Ez az ország ragaszkodik a rendhez, és megállítja az illegális bevándorlást. Carlson ellátogatott a határkerítéshez, és le volt nyűgözve. Mint fogalmazott, a bevándorlás problémájának megoldásához nem szükséges pénz, vagy csúcstechnológia. Csak akaraterő. Magyarország mutatja meg, mi kellene, hogy legyen a kormányzás jelmondata: »Szeresd az országod, és gondoskodj a népéről«. És ezt a magyarok szeretik. 

De Tucker beszéde az amerikai közönségnek is szólt. A liberálisok, mint Carlson fogalmazott, az ellentétét képezik Magyarországnak: ők utálják országukat, és az ott élő embereket. Carlson egy hétre áthelyezte műsorát Budapestre. Az esemény lényegében az angolszász konzervatívok Magyarországra történő elvándorlásának csúcspontja volt. Ott volt az egymillió olvasóval rendelkező Rod Dreher, Dennis Prager rádiója, Patrick Deneen politológus, Steven Hayward ügyvéd, és Douglas Murray brit publicista. Rengetegen érkeztek ide, vagy a Danube Institute, vagy az MCC meghívására. Carlson beszéde volt az egész fesztivál tetőpontja. Mindez azért történik, mert Orbán Viktor szeretné szellemileg egyesíteni a nyugati világ konzervatívjait. »Két éve voltam először Budapesten.« mondta Rod Dreher. »Azt mondták nekünk, hogy a miniszterelnök szeretne velünk találkozni. Ebből aztán egy másfél órás beszélgetés lett.« Orbán végül azt mondta neki: »szeretném, ha szellemi hazájának tekintené Budapestet.«”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egész süket duma egyre jobban hasonlít Csauseszkuék süket dumájára, miszerint mindenki Romániát irigyli és követi.

Trájászka Viktor Orbán szekretár generál Fidesz!

"Orbán globális főszereplő"

Hol?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés