Az embercsempész-szervezetek valódi főnökeit nem tudják elkapni

2021. augusztus 05. 10:53

Az európai határok felé a migránsok továbbra is özönlenek.

2021. augusztus 05. 10:53
null
Nógrádi György
Vasarnap.hu

A koronavírus-járvány miatt kevésbé volt látványos az illegális bevándorlás. Mi történik most az Európába tartó útvonalakon?

– Először is, a vuhani koronavírussal szemben a világ lakosságának a jelentős része már beoltatta magát. Az átoltottságról azonban tudni kell, hogy annak eloszlása igen egyenletlen. Afrikában csupán a lakosság 2 százaléka van beoltva, a járvány legyőzéséről tehát még nem beszélhetünk.

Másodszor, jelentős problémát okoz, hogy a meglévő vírusnak különböző mutánsai jöttek létre. Az indiai mutáns körülbelül 20-25 százalékkal jobban fertőz, mint az eredeti, vuhani vírus. Indiában ezért már elképesztő méreteket öltött a járvány. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ott gyártott oltóanyagok nem hatékonyak az új mutánssal szemben. Számos országból próbáltak az indiaiak vakcinákat beszerezni, végül azokat az ősi riválistól, Kínától tudták megvásárolni.

A migráció kiújulóban van Európában?

– Igen, Európa 2015 óta küzd a migrációs problémával. Emlékezhetünk akkor a német politika azt mondta „wir schaffen das”: azaz megbirkózunk a nehézségekkel. Hangoztatták a „Willkommenkultur” elgondolását is. Mára azt láthatjuk, hogy ezek az elképzelések megbuktak.

Miért?

– Az az elgondolás, hogy a fiatal, a tehetséges, nyelvet tudó, szakmunkás vagy diplomás bevándorlók dolgozni akarnak az Európai Unióban, az nem állja meg a helyét.”

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2021. augusztus 05. 19:10
Jó dolog a migráció: Jön a sok szorgalmas ember felvirágoztatni Európát! - afgán érsebészek - szomáliai ács-állványozók -szíriai informatikusok -pakisztáni víz-gáz szerelők Vagy mégsem???
Korrupt Kornél
2021. augusztus 05. 15:52
Mert nem is akarják elkapni őket! A legmagasabb körökben vannak. A világ legnagyobb hadseregei nem tudták felszámolni a terrorszervezeteket? Ne máááá...
duzur
2021. augusztus 05. 13:31
Ma, egy nagy nap van ! Végre felébredt az osztrák szocik, pártelnöknöje is ! Ma volt hallható, hogy már ö is -akit én különben nagyra tartok- változtatni akar a naív migráns-politikáján. Ezt már a realitások is megkövetelik !
bagira
2021. augusztus 05. 12:46
Választásra a déli határnál betolakodók ezrei gyülekeznek gyurcsány klán győzelmét várva .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik