Okosan, bátran vitázó és véleményt mondó fiatalokkal mindig öröm beszélgetni

2021. augusztus 4. 18:11

Fürjes Balázs
Facebook
Vagányul kérdeztek a fiatalok, olykor meg is izzasztottak.

„Okosan, bátran vitázó és véleményt mondó fiatalokkal mindig öröm beszélgetni.

Tegnap a gimnazistáknak szervezett Széchenyi közéleti-politikai táborban jártam, ahová előadónak hívtak.

Az ország minden tájáról összegyűlt fiataloknak Budapestről, Budáról, a jövő évi választásról, politikáról volt lehetőségem előadást tartani, amely - szerencsére - gyorsan izgalmas beszélgetéssé alakult. Hamar megtaláltuk a közös hangot, pláne, hogy előző nap a diákok éppen Budapest és az agglomeráció közlekedéséről rendeztek maguknak szerepjátékot.

Sokat beszélgettünk a közlekedésről, a város zöldítéséről, az otthonteremtésről. Egyetértettünk abban, hogy látszatmegoldásokkal, ötletszerűen nem lehet megoldani egy világváros közlekedési problémáit. Olyan megoldásokat kell kitalálni, amelyek nem kényszerítik, hanem motiválják az embereket a közösségi közlekedés használatára. A budapesti közlekedésben a szabad választások lehetőségét kell szélesíteni és nagyon nem kellene mesterségesen szembeállítani egymással autóst és kerékpárost. Új egyensúlyra van szükség Budapest közlekedésében, beszéltünk erről is a kihívásokat és a megoldásokat is nagyon jól látó diákokkal.

Egyetértettünk a célban is: legyen vonzó, gyors és kényelmes a vasút, a hév, hiszen csak akkor használják majd szívesebben az emberek. Ha pedig sokkal többen váltanak autóról vasútra, hévre, metróra, az minden városlakónak jó.

A közlekedésen túl számos más témát is érintettünk. Beszélgettünk a főváros eklektikus építészeti örökségről, a kormány és a városvezetés együttműködésének fontosságáról, de szó volt az Airbnb-ről és a kollégiumi férőhelyekről is.

Vagányul kérdeztek a fiatalok, olykor meg is izzasztottak, remélem, a válaszaim is megállták a helyüket. Tartozom egy vallomással: én nagyon sokat tanultam tegnap ettől a kiváló diákcsapattól!

Hajrá, fiatalok, a jövő elkezdődött!”

Fotó: Fürjes Balázs, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt nem a kormány intézi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés