Horst Seehofer a kitoloncolások újraindulásáról beszélt

2021. augusztus 3. 9:14
A szövetségi belügyminiszter a járványügyi lezárások megszűntével újból szorgalmazni fogja az illegálisan Németország területén tartózkodók kitoloncolását.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntagnak adott interjújában kijelentette, hogy a járványügyi lezárások megszűntével újból szorgalmazni fogja az illegálisan Németország területén tartózkodók kitoloncolását, különösen azokét, akik súlyos bűncselekményeket követtek el. Seehofer a 2018-as hivatalba lépésekor elköteleződött a kitoloncolások felpörgetésével, de a járvány miatt leálltak ezekkel a műveletekkel, mert a gyakorlatban nem voltak kivitelezhetők. A tálibok előretörése és a harci cselekmények ellenére Afganisztánba is kitoloncolják az afgán állampolgárokat. Ez belpolitikai konfliktust okoz, mivel az SPD ellenzi az Afganisztánba történő kitoloncolást. Robert Habeck (Zöldek) a FAS-ban követelte, hogy újra vezessék be a 2019 végén megszűnt általános kitoloncolási tilalmat Afganisztánba, míg Christian Lindner (FDP) épp ez ellen szólalt fel. Véleménye szerint Habeck kijelentése biztosan nagyon nemes szándékot takar, de a Zöldek elnöke nem gondolta végig, egy ilyen lépés hogy megerősítené az embercsempész hálózatokat. Lindner ehelyett azt sürgeti, hogy Angela Merkel kormánya támogassa az Afganisztánnal határos országokat, nehogy megismétlődjenek a 2015-ös folyamatok.

Seehofer az ország önkéntes elhagyását is ösztönözné azzal, hogy a súlyosabb bűncselekmények miatt kiszabott büntetések egy részét elengednék, ha az illető önként visszatérne a hazájába.

Ugyanebben az interjúban Seehofer bírálja Kurz osztrák kancellárt, aki szerint az iszlámnak, „ennek a beteg ideológiának” nincs helye Európában (5605/BER/2021). Seehofer szerint Kurz, ha ezt gondolja, EU-s szinten is intézkedjen. A Bizottság ugyanis a menekültügyi csomag kidolgozása után gyakorlatilag megnémult, mert nem tud mit kezdeni néhány EU-tagország egoizmusával, amibe az osztrákok is beletartoznak. Németországnak jelenleg egyedül Franciaországgal van megbízható menekültügyi együttműködése, de az nem elég.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ősszel jönnek a választások, nemigaz, Horst?
Aztán, majd december környékén előállsz, hogy a karácsonyi szeretet nem engedi, a migránsokat az utcán hagyni?
A szerencsétlen Vettel-es germán fejed egy hombárra emlékeztet inkább, mintsem egy felelős német belügyminiszterre...
"Hombár szó jelentése: 1. Tárolóeszköz; deszkából készült, rendszerint lábakon álló nagy láda gabona, főleg búza tárolására."

"Brutálisan oszlatták fel Berlinben a Covid-megszorítások elleni tüntetéseket"
Te adtad ki a parancsot, Hombárhofer?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés