TGM: Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell vennünk a választásokon

2021. augusztus 2. 9:09
„Én soha nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak, mindenekelőtt azért, mert ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben” – írja a filozófus.

Tamás Gáspár Miklós arról számol be a Mércén, hogy mostanában „a Magyar Nemzet egyik – különben nyájas és jó modorú – munkatársa” többször is telefonon nyaggatta, hogy nyilatkozzon nekik fönntartásairól a magyar ellenzékkel szemben. „Arról, legmélyebb sajnálatomra, szó se lehet, hogy én a Magyar Nemzetnek nyilatkozzam (amit olykor – ritkán – megtettem a múltban), mert a jelenlegi Magyar Nemzet, habár mindenekelőtt nyomdai termék, nem tűri a nyomdafestéket” – reagál a megkeresésre az írásban TGM.

Hozzátette: „Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon, ha a dolgok úgy mennek tovább, ahogy mennek. De még ennél is biztosabb, hogy

a jelenlegi posztfasiszta államrendszer bukása közérdek,

Orbán Viktornak és barátainak nem szabad többé a közügyek élén állniuk.”

TGM arról is írt, hogy „a Magyar Nemzet munkatársának telefonhívása legutóbb arra vonatkozott, hogy az antiszemita és rasszista Bíró László jobbikos jelöltet a Jobbik az előválasztáson ismét indítja, sőt: legújabban neonáci jobbikos jelölt mellett állt ki az egyik vezető »balliberális« (most hagyjuk, hogy ez a címke értelmetlen) politikus. Ez a Tóth Péter nevű szegedi személy zsidózás, romaellenes rasszizmus, irredentizmus, sovinizmus, homofóbia stb. ismeretes kelet-európai újfasiszta (nem posztfasiszta, az más, habár csöppet se jobb) gondolatkincsét osztotta meg híveivel és reménybeli választóival.”

Hangsúlyozta:

„Bíró Lászlóra, Tóth Péterre (meg óvatosabb, kódolt, ravaszabb antiszemita, rasszista, soviniszta, heteroszexista jelöltekre) nyilvánvalóan nem lehet és szabad voksolni.

De a dolog közben annyival bonyolódott, hogy a Jobbikot (eleinte: kényszerű, eseti szövetségest) egyre inkább elfogadja az ellenzéki, antiorbánista közvélemény. Jakab Péter képviselő, a Jobbik elnöke ma a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amit úgy ért el, hogy emelt hangon gorombaságokat mondott a kormányra az Országgyűlésben, amit nem ment a szélsőséges kormánypropaganda hangneme, amely egyedülálló. (Jakab képviselő más teljesítményéről nem tudni.) Én soha nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak, mindenekelőtt azért, mert ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben, ami nekem van olyan fontos, mint az ellenzék esetleges választási sikere.”

Fotó: MTI/Beliczay László

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda veszteség! :))))

„Bíró Lászlóra, Tóth Péterre (meg óvatosabb, kódolt, ravaszabb antiszemita, rasszista, soviniszta, heteroszexista jelöltekre) nyilvánvalóan nem lehet és szabad voksolni."Aha.
Aztán persze simán leszavazol az ezeket az alakokat indító pártkonglomerátumra. Mer' a Zorbán...

Egészen biztos, hogy nem kell részt venniük. Mindannyian jól járnánk.

Kár, hogy TGM szülei heteroszexisták voltak.

A jelenlegi nagyfasz(ista) TGM bukása közérdek.

Korábban ez egy kicsit másképpen szólt! De hát TGM-nél ez már csak így van. Íme TGM egy írása a radikális jobbról, 15 évvel ezelőttről. KURVA JÓ ÍRÁS!

Részletek Tamás Gáspár Miklós Szegény náci gyermekeink című írásából:

Ha vannak füleink a hallásra, szegény náci gyermekeink szólnak hozzánk, a rendszerváltás nemzedékéhez. Beszélnek hozzánk, és mi nem halljuk őket, nem figyelünk, nem vesszük észre, hogy nem jókedvükben lettek ők félig-meddig, úgy-ahogy neonácik, újfasiszták.

"Azt mondtátok nekünk - szól a fiatal, keserű hang -, hogy lesz politikai közösség, amelyben lesz szolidaritás, de amelyben mindenki megszólal. Ehelyett álparlamentet adtatok nekünk, kereskedelmi tévét, slágerrádiót, mácsó női magazinokat."

"Azt mondtátok, hogy a hazánk független lesz, egyenlő más népek hazájával, hazáival, s ehelyett azt látjuk, hogy nemzetközi pénzügyi intézmények irányítanak bennünket, amelyek vezetőit senki nem választotta, s amelyekben az erős nemzetek erős uralkodó osztályai diktálnak. Kelet-Európa tele van amerikai és NATO-támaszpontokkal, bár a népek nem akarták őket, háborúzunk Afganisztánban és Irakban, bár népünk, népeink ezt nem akarják. Azt mondtátok, a demokrácia: népakarat. Ez népakarat?"

...

"Azt mondtátok, lesz tolerancia és gondolatszabadság. De ha nem tetszik nekünk egy zsidó könyve vagy nyilatkozata vagy politikája vagy scherzója, akkor befognátok a pofánkat. Ha valaki szereti a hagyományos családmodellt, azt mondjátok, nőgyűlölő. Ha valaki fél a cigánynegyedben éjjel, azt mondjátok, rasszista. Ha minden fiatalember módjára szorongunk a szexuális ambivalenciától, azt mondjátok, homofóbok vagyunk. Ha nem szeretjük a nyugatiak lenéző vállveregetését, nagymellényűségét, értetlenségét, azt mondjátok, idegengyűlölők vagyunk.

Ha félünk attól, hogy diplomaosztás után nem lesz tűrhető munkahelyünk, azt mondjátok, hogy nem vagyunk rátermettek, nem vagyunk értelmesek, félünk a versenytől, élősdi tarhálók vagyunk."

...

"Azt mondtátok, hogy a kultúrát tönkreteszi a cenzúra. Mindenki láthatja most, milyen és mennyire elterjedt a cenzúrázatlan kultúra. A kultúra ormán ott a megmerevedett és klasszicizálódott modernizmus, a konformista, de népszerűsködő és jópofáskodó társadalomtudomány, a belterjes és bennfentes szociálliberális publicisztika. (A komolyak, a sikeresek, az igaziak: a természettudósok zömmel velünk tartanak. Vajon miért, ti mulyák?)"

...

"Azt mondtátok, szabad verseny (vagy egybeírva: szabadverseny?) lesz a politikában. Nincs egyre kevesebb parlamenti párt? Nem redukálódik az egész két vezér ritualizált párharcára? Nem zár ez ki minden új kezdeményezést? ... Azt mondjátok, hogy mi bevezetnénk a cenzúrát (sőt: Bácsfi, a Führerin még a halálbüntetést is az antihungarista nézetekért), de hát ez tévedés. Mi nem a cenzúrát hoznánk be, hanem a halált, de nem a szabályos halálbüntetést, hanem a halálkultúrát. Míg ti teáztok."

"S végül mondjátok: milyen világ az, ahol a mi antiszemitizmusunk az EGYETLEN botrány?"

Amúgy az ÉS-ben jelent meg, szerintem már nem hozzáférhető Neten az eredeti.

Az "újfasiszta fiatalok" a rendszerváltás árvái. A mi szerencsétlen gyermekeink. Ők az új polgári középosztály elkószált, borzas, aranyos kölykei. Nem olyanok, amilyennek a balközép, szociálliberális sajtó szerint lenniük kellene. ... Nem idegen tőlük a kicsapongás, a csoportszex, a mélabú, a heroin, a kokain, a vállalkozás, a bilbaói operaház, a velencei Guggenheim, a kasseli Documenta, a balos antiglobalizmus. Kezükben a Pesti Est, szívükben a sötét gyűlölet. Farmer, edzőcipő, anorák, mobil, hátizsák, joint: pár éve ránézésre azt hittem volna, A MIEINK."
TGM

Véleményem szerint Hont Andrásnak van igaza (nagyon igaza van!), aki TGM szemlére veti a fenti korábbi TGM írást, nagyon helyesen. Mit is mond Hont:

"Kivel lehetne vitatkozni ebben az országban, ha nem az újfasisztákkal? De most őszintén."

https://hvg.hu/velemeny/201403..

"ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben, ami nekem van olyan fontos, "...
Ha a romák mind, ahányan vannak, milliárdosokká válnának, TGM akkor is keresne magának újabb valamit, ami mellé neki oda kellene állnia, Orbánnal szemben.
Erről szól az egész.
Ez pedig maga az: örök elégedetlen.
Aki nem szeret dolgozni, annak lehet a legljobb körülménye is, mindig kifogásokat fog találni, hogy mi miért nem jó.

• Ő az állandó kritikus, aki mindig csak „jót” akar, mindig mással és másokkal foglalkozik, ahelyett, hogy dolgozna.
• Ő az, aki mindig mindent jobban tud a vezetésről és a munkáról.
• Az ő felfogásában az a munka, amikor másokat bírál, ítél meg.
• Az örök elégedetlen. Aki csak beszél, de nem dolgozik. Pletykákat indít, rágalmaz, uszít...

'Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon' - ha már ebben az országban éltek, miért ne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés