Brutálisan oszlatták fel Berlinben a Covid-megszorítások elleni tüntetéseket

2021. augusztus 2. 22:21
A berlini hatóságok betiltottak három, hétfőre tervezett megmozdulást, amelyek során a koronavírus-járvány megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások ellen tüntettek volna – közölte a német főváros rendőrsége. Emellett elmondták: kórházban életét vesztette egy 49 éves férfi, aki igazoltatás közben esett össze a vasárnap.

Két tiltakozásra a hatalmas Tiergarten park főútján került volna sor, ahová a szervezők tízezer résztvevőt vártak. Egy másik megmozdulás helyszíne a főváros szívében található Potsdamer Platz lett volna ezer résztvevővel. Vasárnap csaknem hatszáz embert vettek őrizetbe Berlinben a korlátozások elleni demonstrációkon, amelyeket a gyülekezési tilalom ellenére megtartottak. Közülük sokan a Querdenker (másként gondolkodó) mozgalom tagjai.

A rendőrség jelentős erőkkel vonult ki a főváros utcáira, és vízágyút is bevetett a tüntetők megfékezése érdekében, miközben helikopterekkel figyelték a tömeget.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta: egyelőre nem tudják, hogy pontosan hányan sérültek meg a vasárnapi tiltakozásokon. Eközben kórházban életét vesztette egy 49 éves férfi tüntető, aki igazoltatás közben esett össze vasárnap. A férfi arra panaszkodott, hogy szúró fájdalmat érez a karjában és a mellkasában. A rendőrök elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak hozzá, de később meghalt. Az ügyben nyomozást indítottak.

A rendőrség azzal igazolta a tüntetések betiltását, hogy a Querdenker tiltakozásain szándékosan semmibe veszik a távolságtartásra vonatkozó, továbbra is érvényben lévő rendelkezéseket.

Németországban májusban számos járványügyi korlátozást enyhítettek, így például újra megnyithattak az éttermek és bárok. Ugyanakkor például a beltéri éttermekben vagy a szállodákban csak azok tartózkodhatnak, akik teljesen be vannak oltva, vagy már átestek a SARS-CoV-2 koronavírus okozta Covid-19 betegségen, vagy friss, negatív eredményű koronavírus-teszttel rendelkeznek.

(MTI)

Fotó: Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Párizs után Berlin: PÉLDA A JOGÁLLAMISÁGRÓL EURÓPÁNAK, első helyen Magyarországnak. Így kell csinálni, és akkor Brüsszelben soha nem lesz gond. Mintademokrácia leszel, mintademokrata nem Orbánnal, hanem Macronnal, Merkellel.
"életét vesztette egy 49 éves férfi tüntető, aki igazoltatás közben esett össze vasárnap."
Itt is csak annyi a nagy gond, hogy ez a 49 éves férfi:
1. nem volt fekete bőrű.
2. nem olt drogos.
3. nem tört be házakba rabolni, és nem szegezett kést a terhes háziasszony hasához.
Ha ezt a három feltételt teljesíti: ma Németországnak is meg lenne a saját deutsch George Floydja.
És S. Vettel most már a szivárványos buzicipőjére odanyomtatná a fényképét.

Érdekes gondolat, hogy természetes lenne, ha alapvető jogaid gyakorlásától eltiltanak, mert nem adatod be a kísérleti valcinát.

"2.az oltás arra való (akár 1x, akár 2x), hogy ne legyél halálosan beteg/súlyos beteg. ezt megmondták és én sem várok tőle mást/többet.!

Hála a mellékhatásoknak kaphatsz többet is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés