A Kreml szerint Biden alapvetően téved Oroszországot illetően

2021. július 28. 16:46
Joe Biden amerikai elnök alapvetően téved Oroszország megítélésében – hangsúlyozta a Kreml szerdán, azt követően, hogy Biden bírálta az orosz gazdaságot, amelynek állapota szerinte még veszélyesebbé teszi az országot.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki adminisztráció szóvivője szerint Bidennek az az állítása, miszerint Oroszországnak „csakis nukleáris fegyvere és olaja van, messze áll az igazságtól, és az ország ismeretének hiányáról tanúskodik”.

Azt állítani, hogy Oroszország nem rendelkezik semmi mással, téves”

– mondta újságíróknak Peszkov, hozzátéve, hogy ez „a jelenkori Oroszország félreértelmezése”.    

Biden kedden látogatást tett Avril Haines amerikai nemzeti hírszerzési igazgató hivatalában

A Kreml szóvivője szerint Biden látszólag az amerikai hírszerző közösségre szabta beszédét, amellyel – meglátása szerint – „jó benyomást akart kelteni.” Peszkov úgy fogalmazott:

az Egyesült Államok Oroszország ellenfele, dacára a kapcsolatok normalizálására irányuló erőfeszítéseknek.    

A Reuters hírügynökség megjegyzi: szerdán orosz-amerikai tárgyalások kezdődnek Genfben a nukleáris fegyverek ellenőrzéséről.    

Annyira mégsem barátja Putyin Bidennek

„Nehezen lehet partnernek nevezni az Egyesült Államokat” – mondta a Kreml szóvivője. „Inkább ellenfél, vagy amolyan +szemben álló fél+” – vélekedett. „Mégis, a tény, hogy a szakértők ma Genfben tanácskoznak, kedvező jel” – tette hozzá. Peszkov egyúttal visszautasította Biden azon állításait is, amelyek szerint Oroszország már most beavatkozik a 2022-es félidős amerikai választásokba.    

Az amerikai elnök keddi beszédében arra figyelmeztetett: az Egyesült Államok „valódi háborúba keveredhet egy nagyhatalommal” abban az esetben, ha jelentős kibertámadás érné az országot, hangsúlyozva ezzel kapcsolatban, hogy Washington szerint növekszik az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetés. Biden ezenkívül azzal dicsekedett, hogy az amerikai hírszerzés jobb az orosznál, és úgy vélekedett, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „komoly problémákkal küzd, amitől csak még veszélyesebb”.

(MTI)

Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés