Melegbárokba járt, lemondott az amerikai katolikus főtitkár

2021. július 23. 9:14
Online ismerkedett és melegbárokba járt rendszeresen a befolyásos amerikai egyházi vezető.

A The Pillar nevű amerikai katolikus lap beszámol arról: lemondott pozíciójáról Jeffrey Burrill, az amerikai katolikus püspöki kar konferenciájának főtitkára.

Jose Gomez érsek arról tájékoztatta az amerikai püspököket, hogy „tudomásunkra jutott Burrill tiszteletes valószínűsíthetően helytelen viselkedése”, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy kiskorúakkal is érintettek voltak az ügyben. Burrill azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.

Az ügyet a The Pillar robbantotta ki: a lap kiderítette az amerikai katolikus vezető tisztségviselőjéről, hogy a kereskedelmileg elérhető applikációs adatok alapján rendszeresen melegbárokba járt – akkor is, amikor egyházi ügyekben járta az országot –, valamint szinte naponta használta a Grindr nevű – anonim szexuális kapcsolatlétesítést is lehetővé tevő – online ismerkedős applikációt.

A lap szerint Burrill vezetői megbízatása során aktívan részt vett a katolikus egyházat érintő szexuális botrányok kezelésében, a válaszreakciók koordinálásában.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem olvasta a Bibliát:
„ki férfiúval hál, mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek; az ő haláloknak oka ő magukban vagyon.”
(Mózes III. könyve, 20/13 – Károli Gáspár fordítása)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés