Túszokat ejtettek rabok egy svéd börtönben

2021. július 22. 7:21
Az egyik foglyuk szabadon engedéséért cserébe a délután folyamán pizzát követeltek kebab feltéttel rabtársaik számára.

Túszokat ejtettek rabok a Stockholmtól nagyjából száz kilométerre nyugatra található Hällby börtönében – közölte a TT helyi hírügynökség és az SVT közszolgálati rádió szerdán.

A két túszt időközben sikerült kiszabadítani, a túszejtő rabok pedig ismét rácsok mögé kerültek. A hatóságok közlése szerint a kétrendbeli emberrablással vádolt két gyanúsítottat átszállították a rendőrség Eskilstunában található főkapitányságára.    Beszámolók szerint a két fegyenc a börtönőrök egyik helyiségében barikádozta el magát letakarva a megfigyelőkamerákat. Helikoptert követeltek szökésükhöz. Az Aftonbladet című svéd lap úgy tudja, a két férfit gyilkosság miatt ítélték el korábban és borotvapengékkel ejtették túszul a biztonsági személyzet két tagját, egy nőt és egy férfit.   

Az egyik foglyuk szabadon engedéséért cserébe a délután folyamán pizzát követeltek kebab feltéttel rabtársaik számára. Úgy tudni, ezt a követelésüket teljesítették.  A 98 férőhelyes Hällby fegyintézet a legmagasabb biztonsági fokozatú börtönök közé tartozik Svédországban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Per Karlsson

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Embertelen körülmények, Magyar György segíthetne nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés