Le Figaro: Orbán provokál a népszavazással

2021. július 22. 13:58
A francia lap szerint egy európai diplomata azt mondta, újabb provokációról van szó az Európai Bizottság magyarországi jogállamiságról szóló jelentése nyilvánosságra hozatalának másnapján.

A Le Figaro is foglalkozik a kormány által tegnap bejelentett népszavazásról. A francia lap szerint a döntésnek az a kockázata, hogy ez tovább fogja késleltetni az Európai Bizottság döntését a magyar helyreállítási tervről. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be egy referendum megtartását a „gyermekvédelmi” törvényről, amelyet a Bizottság az LMBT-közösséggel szemben diszkriminatívnak, az EU értékeivel pedig ellentétesnek tart.

A népszavazás időpontja még nem ismert, de az öt kérdés már igen, ezeket ismertette is a lap. A cikk szerint Orbán Viktor azt tanácsolta a magyaroknak, hogy szavazzanak nemmel az öt kérdésre „mivel a gyermekeink jövője a tét, nem szabad engedni ebben a kérdésben”. Az újságíró idézte a miniszterelnököt, aki kijelentette, az elmúlt néhány hétben Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvénye miatt. A magyar törvények pedig nem engedélyezik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban.

Az Európai Bizottság nem reagált a bejelentésre, de egy európai diplomata szerint újabb provokációról van szó a testület magyarországi jogállamiságról szóló, nagyon nyugtalanító jelentése nyilvánosságra hozatalának másnapján.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most Magyarország szervált, és Brüsszel hápogna, de még arra sem képes.
Csend, csend van odaát, Brüsszelben nagy a csend.
Csak az oda küldött Ujhelyik verik az asztalt: csináljanak már végre Orbánnal valamit...

"Figaro remekül viszi az ügyeket,
Figarót veheted, hívhatod, viheted,
A munka szépen megy a kezében,
Ő megcsinálja, te meg csak állj!
Mert előtte tágul az akadály!
Mert előtte tágul az akadály, az akadály."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés