Az új kormány első dolga az elszámoltatás lesz

2021. július 21. 7:25

Karácsony Gergely
Facebook
Az intézményesített korrupció miatt most már a gazdaság talpraállása forog kockán.

„Az Orbán-kormány nem egyenlő Magyarországgal. Megengedhetetlen, elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány által intézményesített korrupció miatt a magyar emberek és vállalkozások elessenek az őket megillető európai támogatástól. Hiú ábránd abban reménykedni, hogy ez a kormány képes lenne változtatni a működésének lényegét jelentő korrupciós rendszeren, azon, hogy az 1 százaléknyi kiváltságos érdekét szolgálja a 99 százalék többség helyett. Mivel a kormány nem tud, nem akar váltani, ezért a kormányt kell leváltani. Immár ezen múlik a magyaroknak járó európai támogatás visszaszerzése is.

A magyar igazságszolgáltatás politikailag befolyásolható, a korrupció pedig intézményesedett – mi ezt tudjuk, látjuk, tapasztaljuk 12 éve már, most az Európai Bizottság is kimondta újra. Csakhogy emiatt, az Orbán-kormány által intézményesített korrupció miatt most rengeteg pénztől esnek el a magyar emberek és a vállalkozások. A koronavírus okozta válság utáni helyreállításra 6 ezer milliárd forintot kaphat Magyarország, ám Európa megelégelte, hogy a kormány a hozzá közel álló oligarcháknak csatornázza be az uniós forrásokat, a csalásgyanús esetekről pedig nem vesz tudomást a politikai befolyás alatt álló ügyészség. Magyarországon olyan igazságszolgáltatás kell, ami üldözi és nem védi a korrupciót, ami független és megfelel a jogállamiságnak. A jelenlegi igazságszolgáltatási rendszerrel Magyarországot fel sem vennék az Európai Unióba.

Az intézményesített korrupció miatt most már a gazdaság talpraállása forog kockán. A tét, a jövő évi választás tétje immár, Magyarország Európában marad-e, vagy a perifériára szorul, megkapják-e a magyarok a nekik járó támogatást, vagy továbbra is a kiváltságos 1 százalék élősködik a 99 százalék többség kárára. 2022-ben az új kormány első dolga az elszámoltatás, a jogállami igazságszolgáltatás megteremtése, és az, hogy visszaszerezze a magyaroknak járó európai támogatást olyan országprogram alapján, amely a kiváltságos 1 százalék magánérdekei helyett a 99 százalék többség jövőjét szolgálja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oké. De ugye mindenkit és egyenlő mércével?

"A magyar igazságszolgáltatás politikailag befolyásolható"

Mondjuk ebben igaza van, kár, hogy az is a baloldalhoz köthető - bizonyítottan.

Ja, láttuk már... lop-stop, kellerlászló stb.

Egy újabb "megengedhetetlen, elfogadhatatlan, első dolga lesz."

Lapozzunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés