A berlini kormány döntött az azonnali árvízsegélyről

2021. július 21. 13:17
Egy héttel a Németországot sújtó árvizek után a szövetségi kormány összesen négyszázmillió euró azonnali segélyről döntött a katasztrófa sújtotta tartományok javára szerdán.

A segélynek köszönhetően helyreállíthatóvá válnak az épületekben és az infrastruktúrában keletkezett súlyosabb károk, és áthidalhatóvá válnak a legnehezebb szükséghelyzetek.

A berlini kabinet emellett megerősítette, hogy egy több milliárd eurós újjáépítési alap létrehozását is tervezi. Ennek pontos értékéről azt követően határoznak, hogy alaposabban felmérték a károk kiterjedését.    

Az eddig több mint 170 halálos áldozatot követelő katasztrófát követően Angela Merkel német kancellár és Olaf Scholz alkancellár gyors segítséget ígért a bajbajutottaknak. Merkel kedden azt mondta: várhatóan sokkal költségesebb lesz helyreállítani a megrongálódott infrastruktúrát, mint a korábbi árvizek után. A kancellár hangsúlyozta: vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa.

(MTI)

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés