Gyorssegélyt kapnak az árvízkárosultak Németországban

2021. július 20. 14:15
Olaf Scholz pénzügyminiszter azt igérte, hogy a 300 millió eurós segélyt „gyorsan és bürokráciamentesen” megkapják azok a polgárok, akik az árvíz miatt nagy károkat szenvedtek el.

A pénzügyminiszter a Bild am Sonntagnak elmondta, hogy „sokmilliárd euró kell majd az újjáépítéshez, de ezt is előteremtik majd”.

„Németország pénzügyileg erős ország, úgyhogy megoldjuk”– mondta Merkel kancellár Rajna-Pfalz tartományban, ahol a legtöbb halott volt.

Eddig 117 áldozatot azonosítottak, további 47-en váltak az árvíz áldozataivá Észak Rajna Vesztfália tartományban, egy fő pedig Bajorországban halt meg. A számok folyamatosan emelkedhetnek, mivel a mentőalakulatok folyamatosan dolgoznak, akiket több mint 1100 katona is segít.

Elöntötte az árvíz a német határhoz közeli osztrák kisvárost, Halleint, ahol Alexander Eisenmann helyi polgár észrevette, hogy két török szomszédja fuldoklik a vízben. Utánuk ugrott, és sikerült mindkettőjük életét megmentenie. Törökország külügyminisztere felhívta az osztrák polgárt, hogy személyesen köszönje meg az életmentő akciót „olyan időkben, amikor sok helyütt érezhető ellenszenv a törökökkel és a muzulmánokkal szemben” – áll a HVG beszámolójában. 

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés