Áder János aláírta a pedofilellenes törvényt

2021. június 23. 18:47
A köztársasági elnök elrendelte a pedofilellenes törvény kihirdetését.

Amint arról korábban beszámoltunk, közleményt adott ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatósága a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvény aláírásáról.

A közleményből kiderül, hogy az Országgyűlés 2021. június 15-én 157 igen szavazattal, 1 nem ellenében elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényt.

A törvény két tárgykört szabályoz. Az első: a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális cselekmények súlyosabb büntetése. A második: a kiskorúak – a 18 év alattiak – megóvása a pornográf, a szexualitást öncélúan ábrázoló, a homoszexualitást és a nem megváltoztatását népszerűsítő tartalmaktól – teszik hozzá.

A közlemény szerint a sajtóban megjelent állításokkal szemben a törvény a 18 év felettiek vonatkozásában semmilyen korlátozó rendelkezést nem tartalmaz.

Arról, hogy ki kivel és hogyan él, hogy kinek milyen a nemi identitása, és hogy valaki felnőttként miként változtatja meg születési nemét, a törvény semmiféle rendelkezést nem tartalmaz.

Kiemelik: Magyarország Alaptörvénye rögzíti a magán- és családi élet tiszteletben tartásának jogát (VI. cikk). Az elfogadott törvény rendelkezései ezt nem sértik.

A közlemény teljes szövege itt olvasható.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A törvény minden józan olvasója aláírná...

Azért szerepelnek benne a melegek, mert az is pedofília, ha az LMBTQ hívei hittérítést tartanak az iskolákban. Nem csak testi, hanem szellemi, lelki, mentális pedofília is létezhet. A családoknak, a szülőknek joguk van ahhoz, hogy az ilyen irányú nevelést saját hatáskörükben tartsák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés