Így támadta a baloldal a Puskás Arénát, ahol ma EB-meccset játszik a magyar válogatott

2021. június 15. 15:01
Egy évvel ezelőtt még élesen támadta a Puskás Aréna építését az ellenzék, ma már örülnek, hogy méltó körülmények között, telt háznál fogadja a válogatott a portugál sztárcsapatot az EURO2020 keretében.

Ma az ellenzéki pártok egymást felváltva drukkolnak a magyar válogatottnak, amely a Puskás Arénában lép a pályára a portugálok ellen este hatkor. Az Aréna megépítését azonban a baloldal pártjai egyáltalán nem támogatták. 

„Ellenzékben is átérezzük felelősségünket, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Magyar Orvosi Kamara szakmai javaslatait politikai támadásnak veszik, a digitális oktatást nem szervezték meg (holott jól megfizették érte a felelős kormánybiztost); hogy 30 milliárdos hitelkeretet nyitunk Moldáviának,

200 milliárdért most majd az üres Puskás-stadionban gyönyörködhetünk,

vagy hogy feketeöves arroganciamesterrel gyengítik a kormánykommunikáció iránti bizalmat” – mondta tavaly március 16-án az MSZP-s Tóth Bertalan a Parlamentben. 

A Jobbik sem vélekedett másként 2020 áprilisában, amikor kettős mércét kiáltottak a Fidesz politikája kapcsán. 

„Miközben az orbáni propagandafilmben látható kórházban hiányzik a csempe a falról, üzemképtelen a lift és a dolgozók szinte semmit nem érő maszkokban kezelik a fertőzötteket, a Puskás-stadion felépítésére 190 milliárd forintot költött a kormány, és évente mintegy 2 milliárd forintból üzemeltetik” – írták. 

A tavalyi stadionellenes kirohanáshoz Szabó Tímea is csatlakozott, amikor azt mondta: „Stadionok helyett az egészségügyet fejlessze a kormány! A ma átadásra kerülő Puskás Stadion átépítésének története jól mutatja, hogyha a fociról van szó, Orbán Viktor képtelen a mértékletességre. Az új építmény megint túlárazott, és sem a fenntartása, sem a jövőbeni kihasználtsága nem megoldott”.

Az Aréna környezete közpark is egyben

Egy évvel a fenit megnyilatkozásokat követően nem csupán a megépült stadion vált az EURO2020 kiemelt helyszínévé, hanem négy Hősők terének megfelelő alapterületű parkkal is gazdagodott Budapest. Fürjes Balázs idén májusban jelentette be, hogy atalmas zöldterületekkel, játszóterekkel, rekortán futókörrel, sportpályákkal várja a látogatókat Budapest új közparkja. Hozzátették: a labdarúgó Európa-bajnokság után még további sportpályákat is kialakítanak a területen. A Puskás Aréna környezetének rendezését két ütemben valósítják meg. Az első ütemben már elkészült a több mint százezer négyzetméteres közpark, amelyben sétányokat, szökőkutat, játszótereket, futókört, sportpályákat alakítottak ki.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én már rég nem látom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés