LMP: Tisztázza a kormány a paksi bővítés körül felmerült problémákat!

2021. június 13. 14:47
Keresztes László Lóránt frakcióvezető szerint az új blokkok tervezett helyszíne alatt aktív törésvonal húzódik, ami földrengésbiztonsági kérdéseket vet fel.

Az LMP társelnöke vasárnap felszólította a kormányt, hogy tisztázza a paksi atomerőmű-bővítés körül felmerült problémákat, illetve tegye lehetővé, hogy a képviselők országgyűlési bizottságban kérdezhessék arról a szakértőket.

Keresztes László Lóránt a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a paksi bővítéssel kapcsolatban komoly problémák merültek fel, amelyekre eddig nem kaptak érdemi választ. Példaként említette, hogy az új blokkok tervezett helyszíne alatt aktív törésvonal húzódik, ami földrengésbiztonsági kérdéseket vet fel. Emellett ahogy a világon sehol, úgy ennél a beruházásnál sem tisztázott a nukleáris hulladékok és kiégett fűtőelemek biztonságos elhelyezése – tette hozzá Keresztes László Lóránt, aki megjegyezte, Pécs és térsége elutasítja egy atomtemető létesítését.

Az LMP frakcióvezetője megerősítette pártja azon álláspontját, hogy az atomenergiát sem olcsónak, sem zöldnek, sem biztonságosnak nem tartja, ezért a paksi bővítését leállítását követeli.

(MTI)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Középmagyarországi törési öv."
Van ilyen, de nem Pakson, és nem az erőmű helyén.
.....

Tévedsz, mert létezik.
Azonban nem ez a kérdés, hanem az aktivitás. Egyébként nem pár száz éve van ott, hanem pár millió éve.
Lásd!
https://foldrengesek.blog.hu/2..
https://drive.google.com/file/..

,,Keresztes László Lóránt frakcióvezető szerint az új blokkok tervezett helyszíne alatt aktív törésvonal húzódik, ami földrengésbiztonsági kérdéseket vet fel.,,

Hamis állítás, eddig egyetlen vizsgálat sem igazolta.
Úgy látszik azonban, hogy KL fejében van a törésvonal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés