Könnyed belga siker, Lukaku duplázott

2021. június 13. 07:14

A két gólt szerző Lukaku üzent a beteg Eriksennek: Légy erős, szeretlek!

2021. június 13. 07:14
null

Belgium válogatottja magabiztos, 3-0-s sikert aratott Oroszország vendégeként szombaton, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

I. félidő: 10. perc: Lukaku lesen állt a 11-es pont környékén, a jobb oldali beadást viszont Szemjonov egy suta mozdulattal éppen elé tálalta, így az ellenféltől kapott átadás után magabiztosan élt a lehetőséggel az Internazionale támadója (1-0). Gólját követően milánói csapattársának, Christian Eriksennek, a dánok középpályásnak üzenet, aki a finnek elleni összecsapás első félidejében összeesett és újra kellett éleszteni.„Légy erős, szeretlek” – mondta Lukaku. 34. perc: egy bal oldali beadásnál Sunyin nagyon rosszul, középre tenyerelte ki a labdát, Meunier pedig így tíz méterről a bal sarokba lőtt (2-0).

II. félidő: 88. perc: Lukaku kapott remek indítást Meunier-től, könnyedén lefutotta védőjét, és higgadtan a kapu bal oldalába gurított (3-0).

A világranglistán éllovas belgáknak nem is igazán kellett a legjobb játékukat nyújtaniuk ahhoz, hogy kétgólos vezetésre tegyenek szert az első félidőben, hiszen Romelu Lukaku és Thomas Meunier találatát is egy hatalmas védelmi hiba előzte meg. Előbbi a legutóbbi 15 válogatottbeli fellépésén már a 19. gólját szerezte, utóbbi pedig sporttörténelmet írt azzal, hogy az első olyan játékos lett a kontinensviadalokon, aki csereként beállva már az első félidőben eredményes tudott lenni.

A második félidőben mintha takaréklángon égtek volna a belgák, visszavettek a tempóból és könnyedén őrizték az eredményt. Az oroszok szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. A belgák így könnyed játékkal – a végén Lukaku második találatával még biztosabbá téve győzelmüket – gyűjtötték be a három pontot első mérkőzésükön.

(MTI)

Fotó: A belga Romelu Lukaku (j), miután gólt szerzett Oroszország ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában a szentpétervári Kresztovszkij Stadionban 2021. június 12-én.MTI/EPA/Reuters pool/Anton Vaganov

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. június 13. 11:53
A tippmix az csak valami hasonlat volt, bocs. Ezzel nem azt mondom, hogy ne tippmixeljetek.
121212
2021. június 13. 11:37
"Nem vagyok kíváncsi a svájci mezbe bújtatott albán válogatottra, a német, francia négerekre, az összevásárolt, honosított válogatottakra." De ha a francia négerek a magyar válogatottban játszanak, arra azért kíváncsi vagy, ugye?
teklapavle
2021. június 13. 08:09
Orbáni dögkultúra. Vagy ez már a nemzeti-keresztyény felebaráti, krisztusi szeretet? Bognár: „Számomra nem Eriksen állapota aggasztó, hanem hogy hogy lehetnek valakik ilyen döntésképtelenek”. Jövőre elvesszük a kétharmadot Orbántól és megállítjuk az MTVA uszító dögkultúráját.
cutcopy
2021. június 13. 07:55
Érthetetlen mennyire motiválatlanok voltak az oroszok, ráadásul hazai pályán, két gólos hátrányban távolról nézték ahogy a belgák hátul nyugodtan passzolgatnak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik