Mintegy 10 millió forinttal csökkentheti Jakab Péter tiszteletdíját az Országgyűlés

2021. június 13. 16:57
Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, melynek során a jövő évi büdzsé, a Fudan Egyetem, a Diákváros, és Jakab Péter tiszteletdíja is terítékre kerül.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten. A képviselők hétfőn interpellációkat intézhetnek a kormány tagjaihoz, kedden pedig több mint húsz előterjesztésről szavaznak, így például végleges formába önthetik Magyarország 2022-es költségvetését.

A jövő évi büdzsé, a Fudan Egyetem, a Diákváros, és Jakab Péter ügye is terítékre kerül

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyet az interpellációk és az azonnali kérdések követnek egy-egy órában, majd kérdések hangozhatnak el további 30 percben. Kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, a napirenden ezután kizárólag határozathozatalok szerepelnek.

A parlament ekkor a jövő évi büdzsé mellett elfogadhatja a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokat, szavazhat a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint az egyes állami vagy önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról szóló kormánypárti előterjesztésről is.

Az Országgyűlés mintegy 10 millió forinttal csökkentheti a Jobbik elnökének tiszteletdíját.

Döntés várható továbbá a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, a Budapest Diákváros megvalósításáról és a nemzeti adatvagyonról szóló új jogszabályról is. Az Országgyűlés titkos szavazással dönthet az Alkotmánybíróság új tagjának megválasztásáról, végül pedig mintegy 10 millió forinttal csökkentheti a Jobbik elnökének tiszteletdíját, amiért Jakab Péter egy napirend előtti felszólalásában megsértette a házszabályi rendelkezéseket.

(MTI)

 

Nyitóképen: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes lenne a jobboldali véleményformálóknak sulykolnia a tényt: Jakab hosszú-hosszú percek, sőt most már órák alatt SEMMI TARTALMIT nem mondott... itt van egy ilyen lehetőség a parlamentben, ekkora reflektorfény mellett... és NEM a Moslék programjáról beszél, EGYETLEN EGY SZÓ EREJÉIG SEM, hanem kizárólag a kocsmai tahó stílusában sértegeti a házelnököt meg a kormány tagjait...

Mitől "tiszteletdíj" egy közalkalmazott fizetése? Ha pedig nem fizetés, akkor miről is beszélünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés