Háttér Társaság: Veszélyben az LMBTQI-fiatalok lelki egészsége

2021. június 13. 10:46
A szervezet szerint a fideszes törvényjavaslat elfogadása után a fiatalok nem olvashatnák többé a Szapphót, és nem hallgathatnák Lady Gagát.

A Háttér Társaság petíciót indított és hétfőre tüntetést szervez az általuk propagandatörvénynek nevezett jogszabály ellen. Nyílt levelet is írtak az országgyűlési képviselőkhöz, ebben az szerepel, hogy június 10-én adta be Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella azt a módosító javaslatot, amely betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan (akár csak részben) LMBTQI témájú oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről – fogalmaznak. 

Azt állítják, ez „sérti továbbá a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQI fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz”.

Ez szerintük azzal járna, hogy megtiltaná a 18 év alattiaknak, hogy a Queentől meghallgassák az I Want To Break Free-t, hogy Szapphót olvassanak, hogy Lady Gagát hallgassanak, vagy hogy Odaátot nézzenek.

 

Fotó: A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevői a Bajcsy-Zsilinszky úton 2016. július 2-án.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 276 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

elaruljak magukat ezekkel a tiltakozasokkal, a gyerekeinkre faj a f...oguk, mocskos banda

Azt hittem, h. ez közismert.

Mindegy, ismétlés a tudás anyja.

Szerinted helyénvaló játszótér kerítésén plakátokon erzekenyiteni a kicsiket?
Ez ellen a nyomulás ellen lépünk fel nagyon sokan.

Fordítva ülnek a lovon: nem áldozatok, hanem tettesek. Minden jogot megkapnak, ami jogos. Ami törvény pedig a téves ideológiájuk terjesztését korlátok közé helyezi, az nagyon is helyénvaló.

2010 tavaszán az SZDSZ Hillerrel együtt elkészítette az új nevelési tervet, miszerint az orvosokat nemi identitás nélkül kell nevelni. Bevezették volna az 1-es és 2-es szülő elnevezést.
Ott folytatják, ahol abbahagyták.

Minden jel arra mutat.

nem a fidesz mossa ossze.
a buzik hoborognek pedofilellenes torveny kapcsan…

Az egészséges ember: fajilag tiszta.
Az egészségtelen: fajilag sérült.
Amikor a fajilag sérült provokál, és ugyanazt követeli, - amire egyébként képtelen, éppen sérült faji jellege miatt - az kőkemény fajgyűlölet.
A sérült gyűlöli az egészségeset.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés